“Etkin denetim için başkanlık gerekli”

“Etkin denetim için başkanlık gerekli”

Altınekinliler Derneği’nde konuşan Ayşe Türkmenoğlu, etkin anlamda denetimin sağlanması için Başkanlık sisteminin gerekli olduğunu belirterek, sistemle meclisin hükumet üzerinde ki etkisinin artacağını söyledi.

 

Altınekinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Nisan Ayı Toplantısı dernek binasında gerçekleşti. Toplantıya Ak Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Altınekinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Veli Tekelioğlu, Başkan Yardımcısı Erol Poçan, veliler ve öğrenciler katıldı.

BİZ ÜRETİRSEK TÜRKİYE İLERLEYECEK

Hangi işi yapılırsa yapılsın en iyisini en mükemmelinin yapılması gerektiğini belirten Altınekinliler Derneği Başkanı Veli Tekelioğlu, “Düşüncelerinizi her yerde savunabilmelisiniz. Ama bir hedefiniz olmalı. Amacını bu hedef doğrultusunda ülkemizin seviyesini yükseltmek olmalı. Artık sahalarda torpil aramamalıyız. Kendimizi dil konusunda, kitap konusunda iyi yetiştirip, daha da ilerletmeliyiz. Biz üretirsek Türkiye ilerleyecek” dedi.

ALTINEKİNLİLER DERNEĞİ IŞIK OLUYOR

Altınekinliler Derneği’nin kurulduğu günden bu yana hem öğrencilerine hem de hemşerilerine kültürel anlamda yol gösterip hayat yolunda ışık tutmaya çalıştığını belirten Ak Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, “Hepimiz geleceğimiz gençler diyoruz ama öyle bir çağ yaşıyoruz ki artık aileler çocuklarına yeterli olamıyor. Çağımızın getirdiği iletişimsizlik her ne kadar iletişim çağı olsa da sanal ortamda iletişim var. Gerçek anlamdaki iletişimden ne yazıkki kopuğuz. En önemlisi de ailelerin çocuklarına yeterli olamama gibi bir sorunları var. Ben kendimden düşünüyorum. Çünkü ben gençliğimde çocuğumla kendi aramda görüş farkı ya da jenerasyon farkı olacağını düşünmemiştim. Ama öyle değilmiş. Çünkü sizin düşündüğünüz yaşadığınız dönemle gelecek dönem çok farklı olabiliyor. Ama bazı temel değerler aynı değişmiyor. Hayata bakış, algılayış, beklentiler her şey farklılaşabiliyor” şeklinde konuştu.

YAŞAM TECRÜBESİ SANAL ORTAMDA ÖĞRENİLMİYOR

“Yaşam tecrübesi internet ortamında öğrenilmiyor ”diyen Türkmenoğlu, “Kitaplar çok farklı dünyalara kapı açıyor bize. Bizlere kendimizi çok daha rahat ifade etme imkanı da getiriyor. Farklı düşünmemizi de sağlıyor. Kitaplarda farklı hayatları tanımış oluyoruz. Çünkü insanlar kendi yaşadıkları hayatın etkisi altında kalıyor.  Ya da kendi çevresindeki doğruların tek doğru olduğunu düşünebilir. Mücadele etmemiz gereken konuların başında da ön yargılarımız geliyor. Maalesef bunu yıkamadık. Her ne kadar birilerini ön yargılı diye suçlasak da kendimize baktığımızda aslında hepimizin ön yargılı olduğunu görüyoruz. Bununla mücadele etmek istiyorum. Hayatta bazı kalıpları aşmamız zor oluyor. Ama siz gençlerin daha da ilerleyeceğinden şüphem yok” diye konuştu.

 

ayseturkmenoglu-(1).jpg

 

YAPTIĞINIZ İŞE SAYGI DUYUN

Yaptığımız iş ne olursa olsun öncelikle saygılı duyulması gerektiğini ifade eden Türkmenoğlu, “Yaptığımız işi sahiplenmemiz gerekiyor. Bizde işi küçümseme var. Nerde çalışırsanız çalışın ama işinizi mükemmel yapmaya çalışın. Rekabet çağındayız. Öğrenmeden bıkmadan potansiyelimizi daha artıralım. Araştıralım geliştirelim. Bu da hayata pozitif bakmamızı sağlayacak. İyi birey olmak çok çalışmaktan geçiyor” şeklinde konuştu.

ETKİN DENETİM İÇİN BAŞKANLIK GEREKLİ

Etkin anlamda denetimin sağlanması için Başkanlık sisteminin gerekli olduğunu ifade eden Ak Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Başkanlık sistemiyle meclisin hükumet üzerinde etkisinin artacağını söyledi. Türkiye’nin geleceğinin düşünülmesi gerektiğini belirten Türkmenoğlu, Türkiye’nin koalisyonlarda çok enerji kaybetti. Başkanlık sistemi parlamenter sistemi daha da güçlendiriyor. Başkanlık Sistemi’nde yürütme, iktidarı en iyi denetleyecek kurum olarak karşımıza çıkıyor. Meclis'te AK Parti olarak ezici bir çoğunluğumuz var. Bu seçimlerden sonra da böyle devam edecek. Buna rağmen parti olarak yasama yürütmeyi daha etkin bir şekilde denetlesin istiyoruz. Sistem demokrasi ve milletvekillerini daha da güçlendiriyor. Darbelere kapalı bir sistem. Vatandaşın iradesi sonuna kadar devam edecek. Şu an siyasi partilerin adaylarını seçmek zorunda kalıyorsunuz. Ancak Başkanlık sisteminde kendi başkanızı doğrudan seçebileceksiniz” diye konuştu.

 

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER