Etliekmek fiyatlarına zam geldi mi? Konya Fırıncılar Odası Başkanı açıkladı

Konyalıların merak ettiği konu olan 'etliekmek fiyatlarına zam geldi mi?' sorusunu Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça yanıtladı...
Etliekmek fiyatlarına zam geldi mi? Konya Fırıncılar Odası Başkanı açıkladı

Pide hamuruna gelen 20 kuruşluk fiyat artışı, etliekmek, börek, bıçakarası gibi ürünlerin fiyatına da yansıdı. Bu ürünlerde yaklaşık 2 TL artışa gidildi.

Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, “Her yıl yaptığımız fiyat ayarlamasını bu sene de gerçekleştirdik. Kurumsal gelen zamları haliyle bir yıl sonra değerlendirme zorunluluğumuz var. Bu da pide hamuru fiyatlarına yansımış oldu. 160 kuruş olan hamur fiyatı 180 kuruşa yükseldi. Bunlar da etliekmek, börek gibi ürünlerin fiyatlarında yaklaşık 2 lira kadar değişime gidilmesini sağladı” ifadelerini kullandı.

etliekmek-zammi.jpg

EKMEĞE HENÜZ ZAM YOK

Ekmek, simit, poğaça gibi ürünlerin fiyatlarında henüz değişime gidilmediğini belirten Honça, “Ekmek ve diğer unlu mamül ürünlerinde fiyatlar değişmedi. Daha sonraki dönemde ne olur bilemeyiz ama bugün söz konusu olan etliekmek, pide fiyatlarındaki güncellemelerdir” ifadelerini kullandı. Honça ayrıca, fiyat ayarlamalarının 2 Ağustos’ta yapıldığını ve iki haftadır uygulandığını dile getirdi.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ