Etyemez'den Sudan'da Ribat'a ziyaret

AK Parti Konya milletvekili Halil Etyemez ve Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın Ribat İnsani Yardım Derneği Sudan Hartum'daki Eğitim Merkezini ziyaret etti.
Etyemez'den Sudan'da Ribat'a ziyaret

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Türk Heyeti ile Sudan'da bulunan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez ve Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, Ribat Eğitim Vakfı ve İnsani Yardım Deneği'nin Sudan Hartum'daki eğitim merkezini ziyaret ederek vakıf koordinatörü Yusuf Duman’dan Ribat'ın Sudan'daki çalışmaları hakkında bilgi aldı.

TİKA tarafından tamamlanan tarihi Sevakin Adası’ndaki Osmanlı eserleri olan Gümrük Binası, Hanefi Camii ve Şafii Camii’ni inceledikten sonra Ribat İnsani Yardım Derneği'nin Sudan Hartum'daki eğitim merkezini de gezen Etyemez ve beraberindekiler Ribat Eğitim Vakfı'nı Sudan'da yürütttüğü başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Osmanlı'nın bir vakıf medeniyeti olduğunu da hatırlatan Etyemez, Sivil Toplum Kuruluşlarının önemine dikkat çekerek, Ribat Eğitim Vakfı'nın Konya başta olmak üzere tüm Türkiye'de yaptığı başarılı çalışmalarını takdirle izlerken dünyanın birçok yerinde de mazlum coğrafyalara ulaşmasının ülke adına sevindirici olduğunu kaydetti.

Vakıf koordinatörü Yusuf Duman da, vekillerin ziyaretinden memnun olduklarını belirtti.