EURO 2016'da C Grubu: Kuzey İrlanda

Fransa'da düzenlenecek 15. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) Kuzey İrlanda Milli Takımı, Almanya, Polonya ve Ukrayna'nın bulunduğu C Grubu'nda mücadele edecek.
EURO 2016'da C Grubu: Kuzey İrlanda

Fransa'nın ev sahipliğinde 10 Haziran-10 Temmuz'da düzenlenecek 15. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) Kuzey İrlanda Milli Takımı, Almanya, Polonya ve Ukrayna'nın bulunduğu C Grubu'nda mücadele edecek.

İlk defa Avrupa Şampiyonası deneyimi yaşayacak Kuzey İrlanda Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, kadrosu ve şampiyona geçmişiyle ilgili ayrıntılar şöyle:

Kupaya katılma mücadelesi

Michael O'Neill yönetimindeki Kuzey İrlanda, elemelerde Romanya, Macaristan, Finlandiya, Faroe Adaları ve Yunanistan'ın bulunduğu F Grubu'nda yer aldı.

Elemelerde 6 galibiyet, 3 beraberlik, 1 mağlubiyetle 21 puan toplayan Kuzey İrlanda, Romanya'nın bir puan önünde lider olarak doğrudan EURO 2016'nın yolunu tuttu.

Öne çıkan oyuncuları

Daha önce George Best gibi bir yıldızın forma giydiği Kuzey İrlanda'da orta sahada görev yapan kaptan Steven Davis, en önemli oyuncu olarak dikkati çekiyor.

Elemelerde grubunu zirvede bitirerek sürpriz yapan Kuzey İrlanda Milli Takımı, Davis'in yanı sıra bir dönem Çaykur Rizespor'da da oynayan golcü Kyle Lafferty ve hücum oyuncusu Jamie Ward öncülüğünde aynı sürprizi Fransa'da tekrarlamaya çalışacak.