EURO 2016'da C Grubu: Polonya

Polonya, EURO 2016'da Almanya, Kuzey İrlanda ve Ukrayna ile C Grubu'nda mücadele edecek.
EURO 2016'da C Grubu: Polonya

Fransa'nın ev sahipliğinde 10 Haziran-10 Temmuz'da düzenlenecek 15. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) Polonya Milli Takımı, Almanya, Kuzey İrlanda ve Ukrayna'nın bulunduğu C Grubu'nda mücadele edecek.

Polonya Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, kadrosu ve şampiyona geçmişiyle ilgili ayrıntılar şöyle:

Kupaya katılma mücadelesi

Adam Nawalka yönetimindeki Polonya, elemelerde Almanya, İrlanda Cumhuriyeti, İskoçya, Gürcistan ve Cebelitarık'ın bulunduğu D Grubu'nda yer aldı.

Elemelerde 6 galibiyet, 3 beraberlik, 1 mağlubiyetle 21 puan toplayan Polonyalılar, şampiyonadaki rakiplerinden Almanya'nın bir puan gerisinde ikinciliği elde ederek doğrudan EURO 2016'nın yolunu tuttu.

Öne çıkan oyuncuları

Polonya Milli Takımı'nın golcüsü Robert Lewandowski, takımın yıldızı olarak dikkati çekiyor.

Geçmiş yıllarda Zbigniew Boniek, Gregorz Lato ve Kazimierz Deyna gibi oyuncuların forma giydiği Polonya, Fransa'da başarı yakalamak için Lewandowski'nin yanı sıra kalecisi Wojciech Szczesny, orta sahada Grzegorz Krychowiak, bir dönem Sivasspor'da oynayan Kamil Grosicki ve hücumda Arkadiusz Milik gibi futbolcularına güveniyor.

Avrupa Şampiyonası geçmişi

Polonya, Avrupa Şampiyonası'nda 3. kez boy gösterecek.

Şampiyonada 2008 ve 2012'de mücadele eden Polonya, şu ana kadar galibiyet alamadı ve gruplardan çıkamadı.

Oynadığı 6 maçta 3 beraberlik, 3 mağlubiyet yaşayan Polonya Milli Takımı, bu karşılaşmalarda 3 gol attı, kalesinde 7 gol gördü.