EURO 2016'da F Grubu: Macaristan

Macaristan, EURO 2016'da Portekiz, İzlanda ve Avusturya ile F Grubu'nda mücadele edecek.
EURO 2016'da F Grubu: Macaristan

Fransa'nın ev sahipliğinde 10 Haziran-10 Temmuz'da düzenlenecek 15. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) Macaristan Milli Takımı, Portekiz, İzlanda ve Avusturya'nın bulunduğu F Grubu'nda mücadele edecek.

Berndt Storck yönetimindeki Macaristan, elemelerde Kuzey İrlanda, Romanya, Finlandiya, Faroe Adaları ve Yunanistan'ın bulunduğu F Grubu'nda yer aldı.

Elemelerde 4 galibiyet, 4 beraberlik, 2 mağlubiyetle 16 puan toplayan Macarlar, Kuzey İrlanda ve Romanya'nın arkasında kalarak grubu 3 tamamladı. Play-off müsabakalarında Norveç ile karşılaşan Macaristan, iki maçı da kazanarak EURO 2016'nın yolunu tuttu.

Öne çıkan oyuncuları

Kadrosunun büyük çoğunluğu Macaristan 1. Futbol Ligi'nde oynayan isimlerden kurulu Macaristan Milli Takımı'nın en önemli ismi olarak Bursaspor'da forma giyen Balazs Dzsudzsak dikkati çekiyor.

Geçmiş yıllarda Ferenc Puskas gibi dünyanın en iyi oyuncularından birinin forma giydiği Macaristan, Fransa'da kalede 40 yaşındaki Gabor Kiraly, orta sahada 37 yaşındaki Zoltan Gera ve hücumda Dzsudzsak gibi tecrübeli oyunculara yer veriyor.

Avrupa Şampiyonası geçmişi

Macaristan, Avrupa Şampiyonası'nda 3. kez boy gösterecek.

Final formatı 4 takımdan oluşan 1964 ve 1972 yıllarında 2 kez turnuvada boy gösteren ve toplamda 4 maç yapan Macaristan Milli Takımı, bu maçlardan 1'ini kazandı, 3'ünden de mağlubiyetle ayrıldı. Turnuvaya en son 44 yıl önce katılan Macaristan, şampiyona tarihi boyunca 5 gol attı, kalesinde 6 gol gördü.

Macaristan'ın turnuva tarihinde, birer kez üçüncülüğü ve dördüncülüğü bulunuyor.