EURO 2016'da finalin adı belli oldu

Fransa, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası mücadelesinde, Almanya'yı 2-0 mağlup ederek finale yükseldi. Finalde 10 Temmuz Pazar günü Portekiz ile Fransa karşılaşacak.
EURO 2016'da finalin adı belli oldu

Almanya ile Fransa EURO 2016 Yarı Final mücadelesinde karşı karşıya geldi. Horozlar, Griezmann'ın attığı 2 golle sahadan 2-0 galip ayrıldı ve finale adını yazdırdı. 

İlk yarıya etkili başlayan ev sahibi ekibi ilk golü devrenin bitimine yakın dakikalarda buldu. 45. dakikada penaltı kazanan Fransa'da topun başına Antoine Griezmann geçti ve topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı Fransa'nın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. 

İkinci yarıda da sahada etkili oyununu sürdüren bir Fransa vardı. Turunuvanın ev saibini rahatlatan gol 72. dakikada geldi. Sahneye çıkan Antoine Griezmann attığı golle takımını 2-0 öne geçirdi ve turnuvada 6. golüne ulaşarak Zinedine Zidane'nı geçti. 

Kalan dakikalarda ataklar gelişse de iki takım da gol bulamayınca karşılaşma 2-0 sona erdi ve EURO 2016'da finale çıkan takım Fransa oldu. Finalde Fransa ile Portekiz karşı karşıya gelecek.