Ev, araba alacaklar dört gözle bekliyordu! Sektör temsilcilerinden çağrı

Hem otomobil hem de emlak piyasası banka faizlerinin yüksekliği nedeniyle durgunlaştı. Ev ve araba sektörünün yeniden hareketlenmesi için bankalara çağrı geldi. Kredi taksitlerinin aya vurulduğunda 40 bin TL'yi bulduğunu söyleyen galericiler faiz indirimi ve vade süresinin uzaması için revizyon istedi.
Ev, araba alacaklar dört gözle bekliyordu! Sektör temsilcilerinden çağrı

Merkez Bankası'nın politika faizini yükseltmesiyle taşıt ve konut kredisi faizleri de uçuşa geçti. Geçmişe nazaran ev ve araba almak giderek zorlaştı. Hal böyle olunca hem konut hem de otomobil piyasasında satışlar azaldı. Sektör temsilcilerinden araba almayı düşünenler için bankalara çağrı geldi.

EV VE ARABADA FAİZ İNDİRİMİ YAPILMASI LAZIM

Otomotiv ve inşaat sektörlerinde faizlerin revize edilmesi gerektiğini söyleyen galerici Ahmet Yurtlu, vade sürelerinin 24 ayı geçmemesinin yüklü ödemeler getirdiğini söyledi.

Galerici Ahmet Yurtlu, otomotiv sektöründe faizlerin revize edilmesi gerektiğini söyleyerek, “Otomotiv ve emlak konusunda faiz indirimi yapılması ya da vade sürelerinin uzatılması gerekiyor” dedi.

AYLIK TAKSİT 40 BİN TL, SEKTÖR KİLİTLENDİ

Yurtlu, “Faiz konusu revize edilmez ise lokomotif olan otomotiv ve inşaat sektörlerinin önü açılmazsa, bir destek sağlanmazsa bir kilit pozisyon var. Onun için otomotiv ve emlak konusunda faiz indirimi yapılması ya da vade sürelerinin uzatılması gerekiyor. Daha önce 60 aya kadar olan vadeler vardı. Şu anda bu konuda birçok banka 24 ay vadenin üzerine çıkmıyor. Bu da aya vurduğunuz zaman 25,30 ve 40 bin TL'lere yakın ödeme çıkıyor. Bunu da tabi ki birçok kişi kaldıramıyor” şeklinde konuştu.

Yurtlu, ödemelerin biraz daha fazla aya yayılmasının ve bazı sektörlerde faiz konusunda ayrıcalık tanınmasının gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:İHA

Etiketler :