Ev hanımlığından Avrupa şampiyonluğuna

Eskişehir'de yaşayan ev hanımı Nurhan Üstünkaya, geçen yıl eşinin tavsiyesiyle başladığı bilek güreşinde, masterlar kategorisinde bir Avrupa şampiyonluğu ve bir dünya ikinciliği kazandı.
Ev hanımlığından Avrupa şampiyonluğuna

Eskişehir'de yaşayan ev hanımı Nurhan Üstünkaya (42), geçen yıl eşinin tavsiyesiyle başladığı bilek güreşinde, masterlar kategorisinde bir Avrupa şampiyonluğu ve bir dünya ikinciliği kazandı.

Üstünkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisi gibi milli sporcu olan oğlunun 7 yıl bilek güreşiyle ilgilendiğini belirterek, bu dönemde oğluna destek olmak için Türkiye şampiyonalarına gittiğini anlattı.

Şampiyonalarda yaşıtlarının da boy gösterdiğini ifade eden Üstünkaya, eşinin zaman zaman kendisine "Nurhan sen bunlarla yarışırsın. Buradan madalya alırsın." dediğini söyledi.

Eşinin ısrarı üzerine geçen yıl bilek güreşine başladığını ve kısa süre sonra Antalya'ya Türkiye Şampiyonası'na gittiğini dile getiren Üstünkaya, şunları kaydetti:

"Masterlar kategorisinde sol kolda gümüş madalya kazandım. Daha sonra Bulgaristan'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'na hazırlandım. Sağ ve sol kolda gümüş madalyayla döndüm. Malezya'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda tek kolda bronz madalya aldım. Ancak ikinci olan sporcu dopingli çıktığından gümüş madalya benim oldu. Antrenörüm Şener Arslan'ın katkılarıyla gözümü altın madalyaya diktim. Bulgaristan'ın Başkenti Sofya'da 1-7 Haziran'da düzenlenen 25. Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda sol kolda altın madalya kazandım."