Evakuacija turskih državljana iz Ukrajine: Pet autobusa stiglo do granice s Rumunijom

Suleyman Guler, jedan od turskih poduzetnika u Ukrajini, rekao je za AA da su na graničnom prelazu velike gužve te da očekuju da će procedure potrajati nekoliko sati, nakon čega će kopnom nastaviti put do Istanbula
Evakuacija turskih državljana iz Ukrajine: Pet autobusa stiglo do granice s Rumunijom

Kolona od pet autobusa s turskim državljanima, čija je evakuacija započela nakon ruskog napada na Ukrajinu, stigla je do rumunske granice, javlja Anadolu Agency (AA(

Turski državljani, koji su ukrcani u autobuse za evakuaciju iz različitih dijelova zemlje, sinoć su kopnom prešli u Rumuniju.

Dva autobusa koja su krenula iz Kijeva, prevozeći poduzetnike, i još tri autobusa koji prevoze turske državljane iz različitih gradova, stigli su do regije blizu rumunske granice.

Nakon pauze autobusi su krenuli prema granici. Pažnju je privukao red vozila koji je dosegao otprilike 20 kilometara u blizini rumunske granice. Na snimcima iz regije mogu se vidjeti stotine ljudi s koferima.

Suleyman Guler, jedan od turskih poduzetnika u Ukrajini, rekao je za AA da su na graničnom prelazu velike gužve te da očekuju da će procedure potrajati nekoliko sati. Dodao je kako je plan da kopnom nastave put do Istanbula.