Evde bakıma kuaför ve berber hizmeti eklendi

Evde bakıma kuaför ve berber hizmeti eklendi

Çankaya Belediyesi yaşlı, engelli ve güç durumda olan vatandaşlara verdiği evde bakım hizmetleri arasına berber ve kuaför hizmetlerini de aldı. 

Çankaya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, temizlik elemanı çalıştıracak durumu olmayan, sosyal güvencesi bulunmayan, tek başına yaşayan engelli, yaşı gereği kendi işini yapabilecek durumda olmayıp ilgilenebilecek yakını da bulunmayan vatandaşlara bayram öncesi ev temizliğine giden ekipte, kuaför ve berber de yer aldı.   

Vatandaşlar artık evlerinde saç kesimi, sakal tıraşı, el ve ayak bakımı ile kişisel bakım hizmeti de alabilecek. Hizmetten, "Evde Sağlık" ve "Evde Temizlik" kapsamında hizmet alan herkes yararlanabilecek.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, yeni uygulamadan dolayı olumlu tepkiler aldıklarını belirterek, "Halkımızın neye ihtiyacı varsa biz onu karşılamaya özen gösteriyoruz. Yılda yaklaşık 6 bin 500 vatandaşımıza evde bakım hizmeti veriyoruz. Hizmet kapsamını genişletmeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Yaşlı insanlarımız ve hastalığını yatakta geçirmek durumunda olan vatandaşlarımız için başlattığımız bu tür hizmetlerle kendilerine destek olmaya çalışıyoruz." değerlendirmesini yaptı. 

Çankaya Belediyesinin evde bakım hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, Çankaya Halk Sağlığı Merkezi'nin 0 850 455 02 65 numaralı ücretsiz hattını arayarak başvuruda bulunabiliyor.