Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Evdeki hesap çarşıya uymadı!

Evdeki hesap çarşıya uymadı!

Konyaspor, Aykut Kocaman'ın takımın başına gelmesi ile birlikte yukarı yönde ivme yakalamıştı. Son haftalarda ligde alınan sonuçlar yukarılara tutunmak isteyen Konyaspor'un önünü açmıştı ama futbolun icindeki olumsuzluklar Konyaspor'un yakasını bırakmıyor.

İkinci yarı başlarken önce Hurtado sakatlandı, ardından Ömer Ali. Jonsson ve Diagne'nin sakatlıkları ise katmer oldu. Malatyaspor, Fenerbahçe maçlarında hakem hataları Konyaspor'un önünü tıkadı. Jahovic iki maç ceza aldı, hafta içi ise Yatabare sakatlandı. 

Aykut Kocaman'ın tek negatif yönü anlık reaksiyon verme konusundaki zayıflığı gerçi hocanın bu şartlarda eli kolu bağlı. Konyaspor bu hafta Kayserispor'u konuk etti, maça 4 önemli hatta 6  eksikle başlayan Konyaspor için bu hafta çok zor olacaktı nitekim öyle de oldu.

Konyaspor özellikle iç sahada kolay maç kaybetmezdi ama bu şartlarda mağlup olmamak büyük başarı olacaktı. Amir formsuz, gerçi ben Amir'i hiç formda ve faydalı işler yaparken görmedim diyeceğim ama bu sezen 1 tane kilit pası  var. 

Traore’nin sahada varlığı yokluğu belli değil. Fofana iyi işler yapma hakkını geçen hafta kullandı. Mücahit tecrübesiz. Erdon yabancı kontenjanına takılmış tribünde.  Konyaspor için kötü bir maç oldu, üzerine Arda Kardeşler Umut'a kart göstermeyince Konyaspor'da moraller iyice bozuldu ve sonuç olarak Konya'da acı bir mağlubiyet yaşandı.

Konyaspor, doğal ve olağan olarak Kayserispor'a mağlup oldu. Haftaya rakip yine iç sahada Göztepe muhtemelen bu kadar eksikle o maç da çok zor olacak. 

Eskiden santrafor sakatlanınca veya cezalı olunca teknik adamlar stoperleri oraya monte ederdi. Aykut hoca böyle çılgınlıklar tercih etmez ancak mevcut şartlar böyle bir olasılığı değerlendirmeyi zorunlu kılıyor gibi. 

Mücahit rakip stoperlerle mücadele etme yeteneğine sahip değil.  Oyunda kaldığı süre içinde pas alışverişinde sıkıntı yaşamadı ancak aynı zamanda rakibi rahatsız etmeyi de beceremedi. Göztepe savunması son derece diri bu sebeple Aykut hoca rakip savunmayı rahatsız edecek aksiyon geliştirmeli. Konyaspor'un bu hafta 3 puan kaybetmesi sürpriz olmadı,  haftaya puan kaybetmek son derece sıkıntı olur, bütün hesaplar bozulur.

Konyaspor, Kayserispor mücadelesini unutup önüne bakmalı. Olan oldu. Sakat çok cezalı ve formsuz oyuncular var. Zor ve sıkıntılı bir hafta geçirecek olan Aykut Kocaman'a kadro kurma konusunda başarılar diliyorum, hocanın işi çok zor.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR