Evlat acısını kursiyerleriyle hafifletiyor

Trabzon'da lösemi hastası oğlunun vefatından sonra 36 yaşında üniversite eğitimi alan Derya Karaosmanoğlu, acısını insanlara yararlı olmaya çalışarak hafifletmeye çalışıyor.
Evlat acısını kursiyerleriyle hafifletiyor

Trabzon'da lösemi hastası oğlunun vefatından sonra 36 yaşında üniversiteeğitimi alan Derya Karaosmanoğlu, acısını insanlara yararlı olmaya çalışarak hafifletmeye çalışıyor.

Ortahisar ilçesinde yaşayan Derya Karaosmanoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesinde 5,5 yıl lösemi tedavisi gören oğlu Kaan'ı kaybettikten sonra evlat acısını bir nebze de olsa hafifletmek amacıyla arayışa girdi.

Öğretmenlik hayali ile 36 yaşında üniversite sınavına giren ve Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi El Sanatları Bölümünü kazanan Karaosmanoğlu, hergün Trabzon'dan Rize'ye giderek, 2 yıllık eğitimini tamamladı.

''Evlat acısının tarifi yok''

Ortahisar Halk Eğitim Merkezinde görevli El Sanatları Öğretmeni Derya Karaosmanoğlu, evlat acısının tarifinin olmadığını dile getirerek, "Oğlumu kaybettikten sonra psikolojim çok farklıydı. Evlat kaybetmiştim ve ne yapacağımı bilmiyordum. Kendimi eve kapatmak istemedim. Kendime uğraşacak bir şeyler arıyordum. Evde televizyon izlemek yerine, insanlara faydalı olmak istiyordum ve öğretmen olmaya karar verdim. Bu sayede insanlara bir şeyler öğretip faydalı olabilirdim. Bu da beni mutlu edecekti." ifadelerini kullandı.