"Evlerde temizlik yapınız" dediler, yakalandılar

FETÖ soruşturması kapsamında yapılan operasyonda örgütün 5 hücre evi deşifre edildi, 7 kişi gözaltına alındı. Aramalarda çok sayıda dijital veri ele geçirildi, örgüt mensuplarının deşifre olmayanları yönlendirmeye çalıştıkları öğrenildi.
"Evlerde temizlik yapınız" dediler, yakalandılar

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yapılan operasyonda örgütün 5 hücre evi deşifre edilirken 7 kişi gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital veri ele geçirildi, örgüt mensuplarının deşifre olmayanları yönlendirmeye çalıştıkları öğrenildi.

Kadıköy’de bir evde sürekli toplantı yapıldığı, daha sonra evin boşaltıldığı ve evdeki malzemelerin çöpe atıldığı yönünde gelen ihbar üzerine Kadıköy İlçe Emniyet müdürlüğünce düzenlenen operasyonda bir kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahsın verdiği ifade doğrultusunda operasyonu genişleten ekipler, Kadıköy ve çevresinde yapılan yeni operasyonlarla 4 hücre evini ve bir depoyu daha deşifre etti. Operasyonlar kapsamında, biri 5 evin sorumlusu, biri eğitim, biri finans ve bunların üzerinde bir genel sorumlu olmak üzere 7 kişi gözaltına alındı.

İkisi FEM dershanesi öğretmeni

Şahıslar, emniyette alınan ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şahıslardan G.Ö, G.K, M.Ü Ş.D tutuklanırken M.K, F.K, K.H adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan 4 şahıstan ikisinin daha önce FEM dershanelerinde öğretmenlik yaptığı öğrenildi.

İletişim skype görünümlü özel program üzerinden

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda hücre evlerinde ele geçirilen dijital belge ve dokümanlarda ise çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. Örgüt elemanlarının üzerinde bulunan 3 cep telefonunda yapılan incelemelerde ise örgüt içindeki konuşmalara ulaşıldı. Skype görünümlü özel bir yazılım programı üzerinden konuşan örgüt mensuplarının "Ağabeyler şuanda ABD ve AB ülkelerindeki yoğun bir şekilde lobi faaliyetleri yapıyorlar. Hizmet ve hocaefendi bütün medyadan hiç düşmüyor" şeklinde moral verdikleri öğrenildi.
Örgüt yöneticileri yine deşifre olmayan elemanlara hitaben, "İsimler, grup isimleri, kategori isimleri gerçek olmamalı, kısaltma olmalı, E-posta kullanırken 6 saatte geriye dönük mesajlar silinmeli" şeklinde uyardıkları gözlendi. Örgüt yöneticileri yine aynı program üzerinden deşifre olmayan elemanlarının TC kimlik numarası, adı soyadı, telefon numarası ve değerlendirme notlarını topladıkları, kamuda boşalan kadrolara sistematik olarak yönlendirdikleri ve yeniden devlete sızdırmaya çalıştıkları saplandı.

"Evlerde temizlik yapınız"

Ele geçirilen dijital verilerde ortaya çıkan konuşmalarda örgüt sorumlularının, elemanlarına polis ve askeri okullar gibi hususi yerlere ait başvuru formlarını ve bununla birlikte örgüt lideri Fetullah Gülen’e ait kitapları kaldırmaları yönünde talimat verdikleri, belge ve dokümanların temizlenmesini istendiği öğrenildi. Örgüt yöneticilerinin, elemanlarını "Polisin arama yaptığı bir evde, hususi(polis askeri okullar) yerlerin başvuru kılavuzları, sınav çağırma belgesi ortaya çıkmış, bundan dolayı arkadaşlarımızın kaldıkları hizmet evinde başvuru kılavuzları ve hususi sınavları çağrıştıran hiçbir şey olmamalıdır. Talebelerin ailelerinin evlerinde temizlik tekrar ele alınmalıdır" şeklinde uyardıkları gözlendi.

"Abiler ABD ve AB ülkelerinde çalışmaya devam ediyor"

Örgüt yöneticilerinin, özellikle ABD ve AB ülkelerindeki ağabeylerin olayları çarptırmak ve örgüt lehine kamuoyu oluşturmak amacıyla yoğun bir şekilde gayret sarf edip lobi faaliyeti yaptıkları ve burada kullanmak için örgüt üyelerinden her türlü bilgi belge ve doküman topladıkları öğrenildi.
Buna ilişkin yapılan yazışmalarda ise "Abilerin bizden ciddi talepleri var. Bu yaşanan zulümlerin hikayeleri belgeleri ve resimleri gerekiyor. Bu konuda ne olur bir şeyler yapabilsek" şeklinde bilgi belge toplamaya yönlendirdikleri öğrenildi.
Örgüt üyelerinin kendi aralarında yaptıkları yazışmalardan her ne kadar uluslararası alanda darbe girişiminde bulunmayı kabul etmeseler de örgüt içindeki yazışmalarda bu girişimi kabul ettikleri de ortaya çıktı. Yine yazışmalar sonrasında örgüt üyelerinin kod adı kullanarak deşifre olmamaya çalıştıkları, hücre yapılanması içerisinde oldukları ve örgüt üyelerinin ancak bir kademe üst veya altını tanıdığı saplandı.