Evliliğe ilk adım seminerleri başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi adına 81 ilde ‘‘Evliliğe İlk Adım’’ seminerleri düzenliyor. Nişanlı ve yeni evli çiftlere özel olan seminerler için Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu da kayıt almaya başladı.
Evliliğe ilk adım seminerleri başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda topluma dini ve ahlaki bilgi ekseninde rehberlik ediyor. Aile kurulurken sağlam temeller üzerin inşa edilmesi, güçlendirilmesi ve devamının sağlanması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Konya İl Müftü Yardımcısı Betül Şimşek Öztürk, evliliğe ilk adım projesi için çiftlerden kayıt almaya başladıklarını belirterek seminerler başlamadan önce çiftleri bilgilendireceklerini duyurdu.

‘KURAN VE SÜNNET IŞIĞINDA BİLGİ VERİLECEK’

Evliliğe ilk adım projesinden önce “temel aile bilinci” isminde bir proje yürüttüklerini kaydeden İl Müftü Yardımcısı Öztürk, “İlk önce bizim kuran kursu öğrencilerine verdiğimiz akabinde de kuran kursu öğreticilerinin yetişkinlere verdiği bir seminerler dizisiydi. Ailenin içerisinde bulunan kadın, erkek, çocuk, yaşlı, genç ilişkilerin güçlendirmesiyle ilgili bir çalışmamızdı. Evliliğe ilk adım projesinde ise, evliliğe hazırlanan ve evliliğin ilk 5 yılında olan çiftlere yönelik bir eğitim olacak. Sevgi, merhamet, adalet, emanet bilinci gibi aileyi yakından ilgilendiren, ayakta tutan değerler hususunda sünnet ve kuran ışığında bilgi vermek amacıyla 8 konu başlığında evliliğe ilk adım seminerleri düzenlemeyi planlıyoruz” dedi.

betul-simsek-ozturk.jpg

‘UZUN SOLUKLU BİR EĞİTİM HEDEFLİYORUZ’

Öztürk, seminerde anlatılacak konu başlıklarını şöyle sıraladı: “Ahirete uzanan birliktelik, nikah ve sorumluluklarımız, ailemin iletişim dili, ailede iffet ve mahremiyet, yuvamız merhamet ocağı olsun, çocukla şenlenen yuvalar, evlilikle büyüyen ailem, çevre bilinci ve tüketim ahlakı.” Eğitimin, haftada 2 seminer olmak üzeri toplam 4 haftada tamamlanacağının bilgisini veren Öztürk, “4 haftalık eğitimin tamamlanmasının ardından başvuran başka gruplarla eğitimler devam edecek. Uzun soluklu bir eğitimi hedefliyoruz. Seminerlerin saatleri ve tarihleri de başvuran çiftlerin çoğunluğunun isteğine göre belirlenecek. Çalışanlar için hafta sonu olması düşünülüyor” şeklinde konuştu.

‘EĞİTİMLER EK BİNADA VERİLECEK’

Verilecek olan eğitimin valiliğin yanında bulunan İl Müftülüğü ek binasında vermeyi düşündüklerini açıklayan Öztürk, seminerlerin, bay bayan olmak üzere toplam 30 kişiye, Aile Dini ve Rehberlik Koordinatörlerinin ve Aile Rehberlik Üyesi Vaizlerinin tarafından verileceğinin bilgisini de verdi. Yeryüzünün en köklü kurumunun aile olduğunu vurgulayan Öztürk, “Eğer biz aile üzerinde duracak olursak, bütün her şeyiyle durmamız gerekiyor. Toplumun tekrar birbirine kenetlendiği ve ayağa kalktığı bir düzen olacağını düşünüyoruz. Medeniyetin asıl kurucusu, devam ettiricisi, köklü kurumu da ailedir. Bunun üzerine yatırım yapmayı kendimize bir borç olarak bilmekteyiz” diye altını çizdi.

‘HUZURLU AİLE, GÜÇLÜ TOPLUM, GÜVENLİ GELECEK’

İl Müftülüğü olarak; ‘huzurlu aile, güçlü toplum ve güvenli gelecek’ sloganıyla yola çıktıklarına değinen Öztürk, “Aileyle ilgili pek çok kurum çalışıyor ve ‘biz de burada varız’ diyoruz. Milli ve manevi değerleri aşılama noktasında diyanet işleri başkanlığının inşa ettiği görev yadsınamaz bir gerçek. Aileyle ilgili çalışan bütün kurumlar el ele verdiği takdirde bu alanda yaşanan, insanı derinden etkileyen hadiselerin biraz daha azalacağını ümit ediyoruz” diye konuştu.

 Konya İlçe Belediyeleri ve evlendirme daireleriyle ortak çalışma gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Öztürk, “Şuan alt yapısını hazırlamaktayız. Bir de İl Müftülüğü Aile Dini Rehberlik Bürosunda, aile huzursuzlukları ve alile geçimsizliklerine yönelik, hizmet verilmektedir. Dileyen herkes eğitime dahil olabilirler ama evliliğe ilk adım semineri için gereken şartları taşımayan çiftlerimiz de büroya gelebilirler biz orada hizmet vermeye devam ediyoruz” diye aktardı.

evlilige-ilk-adim-7.jpg

‘PROJE KONYA İÇİN DE BİR İHTİYAÇ’

Projenin Konya için de önemli bir ihtiyaç olduğunu dile getiren Öztürk, “Nüfusu 2 milyonu aşan ve kırsaldan çok yoğun bir göç alan demografik yapıya baktığımız zaman bu da yeterli değil. Genel olarak ailelerde bir çatırdama söz konusu. Aile sadece Konya’da çözülmüyor, aile dünyada da çözülüyor. Tabi biz bu gerçekle, bu soruna bakıyoruz. Ama aile çözülürken o bağları birbirine kenetleme noktasında bu tür çalışmaların küçük de olsa katkı sağlayacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU PROJELERİ

Temelde aileyi esas aldıklarını ama aile dışında yürüttükleri başka projeler de olduğundan bahseden Öztürk, “Huzur evinde yürüttüğümüz bir proje var. Huzur evi kuran kursu öğrencileriyle birlikte haftada bir ziyaret ediliyor. “ Şehit emanetleri yalnız kalmasın” diye bir çalışmamız var. Yine, “aileni ve alemi tanı, kendine inşa et,” şeklinde kendi kuran kursu öğreticilerimize yönelik bir projemiz var. “Gençler bilinçleniyor” diye Saraçoğlu, Karaman yolunda yürüttüğümüz bir projemiz var” diye bilgi verdi.

‘GENÇLERE YÖNELİK PROJEMİZ DE VAR’

Gençlere yönelik çalışmalarının olduğundan da söz eden Öztürk, “ Selçuk Üniversitesi kampüs caminin hemen yanında müştemilatta yer alan diyanet işleri merkezimiz var. Orada öğrencileri hem aile huzuru içerisinde hissettirmek hem de içlerindeki o manevi boşluğu bir miktar doldurmak için birtakım verdiğimiz derslerimiz var. Aynı zamanda çocuklarımız, bu derslere öğle arasında katılacağı için simit ve çay ikramımız olacak. Bunlarla beraber toplumun har katmanına hizmetlerimizi götürmeye devam edeceğiz inşallah” ifadelerine yer verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı Konya İl Müftülüğü olarak ailenin pek çok unsuru olan başka annelere, babalara, gençlere ve çocuklara yönelik farklı anlamda projelerle yol almaya devam edeceklerinin altını çizen Öztürk, “İnşallah bu yaraya bir miktar merhem olursak bizim için çok büyük mutluluk olacaktır.  Şunu da atlamadan geçmeyelim: Eğitim için başvuracak çiftler, Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu 0332 350 61 58 nolu numaradan bize ulaşırlarsa kayıtlarını alabiliriz” diyerek sözlerini tamamladı.

SÜMEYRA KENESARI  / YENİ HABER GAZETESİ