Evo Morales'tan mor çarşaflı paylaşım

Darbeyle devrildikten sonra Meksika'ya sığınan Bolivya lideri Evo Morales, Twitter hesabından yayınladığı fotoğraf dünyayı salladı.
Evo Morales'tan mor çarşaflı paylaşım

Darbeyle devrildikten sonra Meksika'ya sığınan Bolivya lideri Evo Morales, Twitter hesabından "Meksika'ya gidiyorum. Bu kardeşlerimizin hayatımızı kurtarmak için gösterdiği hoşgörüye minnettarım" dedi.

Dün Bolivya'dan ayrılmayacağını açıklayan ancak daha sonra karar değiştiren Morales, Twitter mesajının devamında siyasi nedenlerle ülkeden ayrılmanın kendisini üzdüğünü ama daha güçlü şekilde geri döneceğini söyledi.

Uçakta çekilmiş fotoğrafı ise, Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard tarafından paylaşıldı. Ebrard, elinde Meksika bayrağı tutan 60 yaşındaki Morales'in güvende olduğunu ifade etti.

Morales'in ülkeden ayrıldığı dakikalarda taraftarları başkent La Paz ve diğer kentlerde sokağa çıktı. Uluslararası haber ajansları, şiddetli çatışmaların fotoğraflarını dünyaya servis etti.

Bolivya liderini istifaya zorlayan Genelkurmay Başkanı Williams Kaliman ise, şiddet olaylarının önüne geçebilmek adına ordu birliklerinin polise yardım için sokağa ineceğini açıkladı.

Basın toplantısı düzenleyen Kaliman, "Silahlı Kuvvetler, Bolivya ailesine kan ve yas dokunmasın diye, polisle ortak operasyon kararı almıştır" ifadesini kullandı. Söz konusu basın toplantısından önce polis ordudan yardım istemişti.

Ülkeyi erken seçime götürmek üzere geçici devlet başkanlığı görevini üstlenmesi beklenen muhalif Senato Başkan Yardımcısı Jeanine Anez de, yayımladığı video ile orduyu müdahaleye çağırmıştı.

paylasti.jpg

Tüm bunlar olup biterken, Latin Amerika'nın en uzun süre görevde kalan ve ilk yerli devlet başkanı Evo Morales'in Twitter hesabından dünyayı sarsan bir fotoğraf paylaşıldı.

Fotoğrafın nerede çekildiği bilinmiyor, Morales yerde bir battaniyenin üzerinde uzanmış halde, üstünde ise mor bir çarşaf gerili. Bolivya lideri, elindeki telefonu kontrol ediyor.

Morales, "Bu, darbeyle başkanlığı bıraktıktan sonraki ilk gecem. Mesa ve Camacho polise yardım ederek darbeyi gerçekleştirdi. Lider olduğum günleri hatırladım. Beni koruyan ve gözeten Cochabamba tropik birliğindeki kardeşlerime minnettarım" diye yazdı. milliyet