EXPO 2016'daki Tayland pavilyonu açıldı

EXPO 2016'daki Tayland pavilyonu açıldı

EXPO 2016 Antalya'da Tayland pavilyonunun resmi açılışı gerçekleştirildi. 
57 ülkenin katılımıyla düzenlenen EXPO 2016 Antalya'nın resmi katılımcılarından Tayland tarafından 'Thai Evi' şeklinde yapılan pavilyonun resmi açılışı törenle gerçekleştirildi. Törene Tayland'ın Ankara Büyükelçisi Tharit Charungvat ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök'ün yanı sıra katılımcı ülkelerin komiserleri, bahçe direktörleri ve davetliler katıldı.
Törende konuşan EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök, modern konseptli, zarif bir yapıyı EXPO 2016 Antalya'ya kazandırdığı için Tayland'a teşekkür etti. Kök, Thai bahçesinin EXPO sergi alanının en ilgi çekici yerlerinden biri olduğunu belirtti. 
Tayland'ın Ankara Büyükelçisi Tharit Charungvat ise özenle hazırlanan pavilyonu ziyaret edenlerin kendilerini Tayland'da hissedeceğini söyledi. Büyükelçi Charungvat, pavilyonda Thai kültürüne ait öğelerin, meyve ve bitkilerin de görülebileceğini belirtti. 
Çok donanımlı bir ekibin Tayland'dan Antalya'ya geldiğini ve ziyaretçilere her konuda yardımcı olacaklarını kaydeden Charungvat, "Tayland'dan bu pavilyon için gelen 6-7 kişilik çok özel donanımlı bir ekibimiz var. Bu personelimizi gelen ziyaretçilerimize her konuda yardımcı olacaklar, onların her türlü sorusuna cevap verecekler. Bu evi buraya gelmeden önce Tayland'da inşa ettik. Daha sonra söktük, gemiye yükleyerek buraya getirdik ve burada yeniden parçaları bir araya getirdik" dedi.
'Thai Evi' şeklindeki pavilyonun Türk halkına armağan olduğunu da ifade eden Büyükelçi Charungvat, EXPO 2016 sona erdikten sonra da ziyaret edilmeye devam edileceğini ifade etti. Konuşmaların ardından açılış kurdelası kesildi. Büyükelçi Charungvat, EXPO 2016 Antalya Genel Komiseri Büyükelçi Kök ve diğer misafirlere Tayland pavilyonu ve bahçesi gezdirdi. 
Pavilyonun çevresinde yer alan Tayland'a özgü orkideler ve tıbbi bitkileri tek tek anlatan Büyükelçi Charungvat daha sonra misafirlerine Tayland'a özgü meyve ve meyve sularından ikram etti.