EYT’liler emlak vergisi ödüyor mu?

Türkiye’de gayrimenkulü olan vatandaşlar her yıl emlak vergisi ödüyor. Peki, EYT’liler bu durumdan muaf mı? EYT’liler emlak vergisi ödüyor mu? İşte detaylar…
EYT’liler emlak vergisi ödüyor mu?

Türkiye’de gayrimenkulü olan vatandaşlar her yıl iki taksit veya peşin olarak emlak vergisi ödüyor. İlk ödeme 1 Mart ile 31 Mayıs tarihleri arasındayken, ikinci ödeme ise 30 Kasım’a kadar ödenebiliyor.

BU KİŞİLER EMLAK VERGİSİ ÖDEMİYOR

Emlak Vergisi Kanunu’na göre, hiçbir geliri olmayanlar, gelirleri sadece emekli, dul ve yetim aylığından ibaret bulunanlar, engelliler, gaziler, şehitlerin dul ve yetimleri brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konutları için emlak vergisi ödemiyor.

geriye-donuk-emlak-vergisi-tr-mgc-legal.jpeg

EYT’LİLER EMLAK VERGİSİ ÖDÜYOR MU?

EYT’liler de tıpkı diğer emekliler gibi emlak vergisinden muaf tutuluyor. Fakat bunun için aranan şartlar var. Aranan şartlardan birincisi, emekli kişiye ait hane üzerinde sadece bir tane mülk, tapu kaydı bulunması gerekiyor. İkinci bir şart ise metrekare şartının tutması gerekiyor. EYT’li olan kişinin emlak vergisi konusunda belediyeye dilekçe vermesi de son şart olarak isteniyor.

EMLAK VERGİ ORANI

Meskenler için emlak vergisi oranı, büyükşehir belediyelerindeki meskenler için bina değerinin binde 2’si, diğer belediyelerdeki meskenler için de binde 1’i olarak uygulanıyor.

 Yazı İşleri Müdürü
Etiketler :