Eyüp Belediyesi 50 şehit için 50 kurban kesecek

Eyüp Belediyesi'nin Kurban Bayramı'nda şehitler için geleneksel hale gelen kurban kesiminde, bu yıl 15 Temmuz Şehitleri için de kurban kesilecek.
Eyüp Belediyesi 50 şehit için 50 kurban kesecek

Eyüp Belediyesi'nin Kurban Bayramı'nda şehitler için geleneksel hale gelen kurban kesiminde, bu yıl 15 Temmuz Şehitleri için de kurban kesilecek. Eyüplü 50 şehit için kesilecek olan 50 kurbanın etleri şehit ailelerine teslim edilecek.

Eyüp Belediyesi'nin terör saldırıları sonrasında hayatını kaybeden şehitler için yaptığı geleneksel kurban kesiminde bu yıl 15 Temmuz Darbe girişiminde hayatını kaybeden Eyüplü iki şehit de unutulmayacak. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapılan 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden 2 Eyüplü şehidin de aralarında yer alan toplamda 50 şehit için Kurban Bayramı'nın birinci günü Eyüp Sultan'da kurban kesilecek. Kurban Bayramı Namazı'nın ardından kesimleri tamamlanan kurbanlıklar, paketler halinde şehit ailelerine teslim edilecek.

"Kurban Bayramı süresince oluşacak çevre kirliliklerini en aza indirmek için tedbirlerimiz aldık"

Kurban Bayramı hazırlıklarının başlandığı Eyüp'te yedi ayrı noktada kurulan Kurban satış ve kesim merkezleri Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın tarafından denetlendi. Vatandaşların temiz ve hijyenik koşullarda kurbanlarını kesmeleri için Alibeyköy'e kurulan kurban pazarında incelemelerde bulunan Başkan Aydın'a kurban sahipleri teşekkürlerini illetti.

Kurban satış ve kesim yerinde yaptığı denetlemeler sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Aydın, "Kurban Bayramında vatandaşların kurban kesimi, kurbanların teslimi, barındırma gibi çalışmalarda ister istemez çevre kirliliği oluşuyor. Dolayısıyla biz bunu minimum seviyeye indirmek adına tedbirlerimiz aldık. Temizlik işleri, zabıta ve Veteriner Hizmetleri Müdürlüğümüz olmak üzere, gerektiğinde başka müdürlüklerimizde görev alan arkadaşlarımızı sorun yaşanmaması için görevlendirdik. İhtiyaç dahilinde bu arkadaşlarımız koordineli bir şekilde çalışacaklar. Kurban Bayramı sürecinde çevre kirliliğini en aza indirmeye yönelik tedbirlerini alacaklar" dedi.

"Kurban Bayramı boyunca denetimlerimiz devam edecek"

Kurban Bayramı boyunca denetimlerinin devam edeceğini söyleyen Başkan Aydın, "Eyüp ilçe sınırları içerisinde yedi ayrı noktada şu anda Kurban Satış ve kesim yeri oluşturuldu. Bu yerlerden iki tanesi İstanbul Büyükşehir'in ve Vakıflar tarafından kurulan sabit yerler, diğer kalan beş yer ise vatandaşlardan gelen talepler üzerine geçici olarak oluşturuldu. Buralarda müftülüğün ve Bakanlığın ön gördüğü şekilde hijyen kurallarına ve tekniklere göre kesimler yapılacak. Bizimde denetimlerimiz Kurban Bayramı süresince devam edecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği sertifikalı kasap eğitimlerinden dolayı bireysel anlamda olacak olan kesimleri de olabildiği kadar denetleyeceğiz ve uygun koşulda kesimlerini yapmalarını sağlayacağız. Umarım güzel, kazasız bir bayram atlatırız diye ümit ediyorum" diye konuştu.

"50 şehidimiz için 50 kurban keseceğiz"

Eyüp Belediyesi'nin şehit aileleri için yaptığı kurban kesiminde bu yıl 15 Temmuz şehitleri içinde kurban keseceklerini belirten Başkan Aydın, "Eyüp ilçemizde daha önce terör saldırılarında şehit olmuş ailemiz var. 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde yaşanan olaylarda ise iki tane şehidimiz var. Dolayısıyla bu gün itibariyle ilçemizde 50 tane şehidimiz var. İnşallah biz her sene yaptığımız geleneği inşallah bu senede onlarla birlikte gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Eyüp Sultan meydanında birinci gün şehit ailelerimiz için kurbanlarımızı keserek, onlara teslim edeceğiz" şeklinde konuştu.

Eyüp Belediyesi 50 şehit için 50 kurban kesecek

Kaynak: