Eyüp Caddeleri Prestij Kazanıyor Projesi

Proje kapsamında Eyüpsultan Belediyesi tarafından yeniden yapılandırılan "Özlem Çarşısı" açıldı
Eyüp Caddeleri Prestij Kazanıyor Projesi

İSTANBUL (AA) - Eyüpsultan Belediyesi'nin "Eyüp Caddeleri Prestij Kazanıyor Projesi" kapsamında yeniden yapılandırılan Yeşilpınar "Özlem Çarşısı" açıldı.

Projeyle 3 bin 120 metrekare alandaki peyzajı yapılan, tretuvarı, aydınlatma elemanları, yer üstü ve yer altı sistemleri, elektrik, su ve doğal gaz hatları tamamen yenilenen Özlem Çarşısı'nın açılışında, mehter takımı ile Hacivat-Karagöz ve hokkabaz gösterileri yapıldı.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, törende, iyi bir çarşının, esnafın ve toplumun faydasına olduğunu söyledi.

Özlem Çarşısı'nın Yeşilpınarlıların özlemi olduğunu aktaran Aydın, "Geçmiş yıllardan gelen bir sorun yumağıydı adeta. Dolayısıyla söz verdiğimiz gibi bu çarşıyı yaptık. Yer altında ve yer üstündeki bütün çalışmalar yenilendi. Yani, kanalizasyonundan, İGDAŞ'ına, BEDAŞ'ına kadar bütün sistemler yenilendi. Betonla kapatıldı üzerine de taşlar döşendi. Son derece sağlam ve çok uzun yıllar hepimize hizmet verecek şekilde sağlam bir yapıya kavuştu." diye konuştu.

Esnafın çarşıda çok güzel işler yapmasını istediklerini anlatan Aydın, çarşıyı esnaf ve vatandaşlarla istişare yaparak yenilediklerini vurguladı.

Açılış kurdelesini kesmek için sahneye çıkan Aydın ve beraberindekiler, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiğin başarılı olması için dua etti.


Kaynak: