Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Eyvah diyoruz, eyvah ki ne eyvah…

Eyvah diyoruz, eyvah ki ne eyvah…

Hafta içi bir yazım yayınlandı, futbol ve takım mühendisliğinden bahsettik. Dedik ki futbolda başarılı olmanın altın kuralı, futbolcu ve teknik adam birbirini tamamlamalı, futbolcunun yapısına uygun ve futbolcudan yüksek verim alacak teknik adamla çalışmak lazım…

Konyaspor ne acıdır ki futbolcu yapısına uygun bir teknik adam tarafından idare edilmiyor.

Konyaspor bu hafta sahasında Başakşehir’i konuk etti. Maçtan önce Abdullah Avcı ve Rıza Çalımbay’ı karşılaştırınca Abdullah hoca çok ağır basıyordu.

Maçtan önce kadroları gördüm ve eyvah dedim, eyvah ki ne eyvah.

Ömer Ali sakatlanmış, Jahovic ve Yatabare kadroda. Konyaspor daha maç başlamadan maçı kaybetmişti…

Jahovic’ten gol bekliyorsan, Jahovic’in önüne top atman lazım. Yatabare’den istifade etmek istiyorsan pivot santrafor olarak kullanırsın. Jahovic ve Yatabare aynı anda sahadaysa ya 4-4-2 oynarsın ya da 4-4-1-1 yani Aykut hocanın sistemi.

Konyaspor ne yaptı, Jahovic pivot santrafor, arkasında Traore ve Yatabare kanatta. Konyaspor pozisyon bulamadan maçı tamamladı.

Ömer Ali sakat, orta alanda top taşıyacak oyuncun yok ve Başakşehir rakibin futbola bu kadar yabancı nasıl oluyorlar anlamıyorum. Başakşehir’den puan almak istiyorsan orta alanda çok çalışman lazım. Jonsson ve Jevtovic ile defansif anlamda iyi maç çıkaran Konyaspor topu ileri taşıyamadı taşıması da mümkün değildi. Hoca takımı tanımıyor diyorum hep beni haklı çıkarıyor.

Maçtan önce Ömer Ali sakatlanmış, rakip Başakşehir.

Ben hoca olsam Opanesenko’yu sağ beke koyar Skubic’i orta alana kaydırırım. Jahovic ile Yatabare’yi çift santrafor kullanırım ama orta alanda güçlü kalmak şartıyla. Çapraz koşu yapma potansiyeli olan iki santraforum var, çok koşan orta sahayla bu maçtan istediğimi alırım.

Rıza hocayı Hector Cuper’e gönderip 4-4-2 dersi aldırmak lazım veya Aykut hoca ile çıktığımız maçları izlettirip Rangelov ile Bajic’i nasıl oynatmış izletirim.

Rıza ile her geçen hafta eyvah diyoruz, ligin boyu kısaldı ve teknik adam hatalarından kaybedilen puanların ardı arkası kesilmiyor.

Bu arada kondisyon problemi olan oyuncunun lifi atar adale sakatlığı yaşar. Haftalardır bağırıyoruz, Rıza’nın kondisyon ekibi zayıf diye. Tüm takımı sakatlayıp kökten çözeceğiz sorunu. Olmuyor şu takıma dışardan kondisyoner bulun olmuyor olmayacak da.

Konyaspor taraftarı mutsuz, Konyaspor taraftarı takımından başarı bekliyor. Un var, tereyağının en iyisi var, şeker var. Tavanın en güzeli Konya’da ama helva yapacak aşçı yok…

Konyaspor taraftarını mutlu edecek adımları atmak hiç bu kadar kolay değildi ama olmadı, yapamıyoruz ve beceremiyoruz.

Eyvah diyoruz, eyvah ki ne eyvah…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR