F-16’ları durdurmak için samanları yaktı, devletin vereceği parayı reddetti

Akıncı Üssü’nden kalkan F-16’ları durdurmak için tarlasındaki samanları yakan Hicabi Bitik, devlet tarafından samanlar için ödenecek parayı da reddetti. Bitik, “Biz bunları maddiyat için yakmadık. Allah için, vatan için yaktık” dedi.
F-16’ları durdurmak için samanları yaktı, devletin vereceği parayı reddetti

FETÖ'cü askerlerin darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi binlerce Kazan halkı darbecilerin merkezi konumundaki Akıncı Üssü'ne giderek Ankara'yı bombalayan F-16'ları durdurmaya çalıştı. 9 vatandaşın şehit düştüğü, 50'den fazla kişinin ise yaralandığı gecede tarlasındaki saman balyalarını yakan Hicabi Bitik, bir anda gecenin seyrini değiştirdi ve darbeci pilotların F-16'larla pistten kalkmasını büyük oranda engelledi. Aynı zamanda Bitik Köyü Muhtarı da olan ve gecenin kahramanları arasında olan Hicabi Bitik, devletin samanları için ödeyeceği parayı da, "Biz vatan için yaktık" diyerek reddetti.

 

"ORADA PANİK YARATIN"

Akıncı Üssü'nün hemen yakınındaki köyünden 4 römork saman getirdiği ve bu samanları lastiklerle birlikte yaktığını belirten Hicabi Bitik, "Uçaklar o kadar alçaktan uçuyordu ki bizim buradaki leylek yuvaları aşağıya düştü. Sonra bana, 'Ağabey Akıncı Üssü'nde çok kötü şeyler oluyor, gidelim' dediler. Yolda giderken Lokman Başkanı aradık. O da Melih Başkan ve Ankara Valisi ile berabermiş. Lokman Başkan bize, 'Ne yaparsanız yapın, orada panik yaratın. Oradan uçakların kalkmaması için her şeyi yapın' dedi. Biz de tarladan saman balyalarını getirdik ve balyaları yaktık. 4 römork saman yaktık. Tarlaya kamyonları da sürecektik ama askerler vatandaşı vurduktan sonra bir şey yapamadık. Oradaki halka resmen kıydılar" dedi.

 

'VATAN İÇİN YAKTIK'

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan o gece, 'Arabanızı yakın' dese arabamızı bile yakardık" diyen Muhtar Hicabi Bitik, "Tarım Bakanlığı bizi aradı ve zararınız ne kadar ise ödeyelim dediler. Biz de bunu vatan için, devlet için yapmışız dedik ve parayı reddettik. Saman bizim için çok önemli ama o an söz konusu olan vatandı. Biz o an canımızı ortaya koyduk. Samanın hiçbir önemi yok. Cumhurbaşkanımız inin aşağı dedi, biz de indik. Arabanızı yakın dese biz yakacaktık. Biz bunları maddiyat için yakmadık. Allah için, vatan için yaktık" ifadelerini kullandı. (Sabah)