Facebook, İslami sayfayı kapattı

Terör propagandası yapan ve İslam'a hakaret eden hesapları görmezden gelen Facebook, İslami içerikler paylaşan bir sayfayı kapattı.
Facebook, İslami sayfayı kapattı

Son yıllarda küresel çapta bir İslam karşıtlığının olduğu biliniyor. Özellikle Avrupa'daki gençler arasında yaygınlaşan İslamofobik etkinlikler, sosyal medyaya da yansıyor. Maalesef ki Facebook ve Twitter gibi sosyal ağ devleri de buna göz yumuyor.

Örneğin terör propagandası yapan ve İslam'a hakaret eden hesapları görmezden gelen Facebook, sadece dini bilgi paylaşımı yapan sayfaları sorgusuz sualsiz kapatabiliyor. Bunun son örneği, İslamiyet üzerine bilgilendirici bilgiler paylaşan “sonpeygamber.info" ekibinin başına geldi.

Söz konusu site Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Almanca, Rusça ve Fransızca yayın yapıyor. Ekibin Fransızca yayın yapan “ledernierprophete.info" sitesinin Facebook sayfası, Facebook tarafından hiçbir açıklama yapmadan kapatıldı.

Kimseye hakaret etmeyen, şiddeti savunmayan, aksine İslamiyet hakkında bilgilendirici paylaşımlar yapan sitenin sayfası 3 gün kapalı kaldıktan sonra yeniden açıldı. Lakin Facebook bu durumla ilgili hiçbir açıklama ve bilgilendirme yapma ihtiyacı duymadı.

Facebook'un bu keyfi davranışları, birçok sayfa sahibinin tepkisine neden oluyor. Ne yazık ki bu duruma karşı kullanıcıların yapabileceği hiçbir şey bulunmuyor.