Facebook'ta dün gece itibari ile başladı

Facebook, mesajlaşma uygulaması Messenger üstünden para gönderip alma özelliğini resmi olarak duyurdu.
Facebook'ta dün gece itibari ile başladı

Sosyal  medya sitesi Facebook, dün akşam itibariyle  Facebook  Messenger uygulamasını  kullanan bir kısım kullanıcınınmesajlaşırken doğrudan para transferi yapmaya başladığını, yakın gelecekte ise bu özelliğin herkese açılacağını açıkladı.

ÜCRETSİZ YAPILACAK

Gelen özellikle birlikte artık  Facebook Messenger uygulaması üstünden arkadaşlarınıza anlık olarak para gönderebilmeniz mümkün olacak. Ücretsiz olarak yapılabilecek para gönderme özelliğinin önümüzdeki aylarda ABD genelinde aktif hale gelmesi bekleniyor.

Facebook  Messenger ürünün başına gelen eksi PayPal Başkanı David Marcus'un bu hamlesinin zaten beklendiği gibi daha önceki sızıntılardan dolayı biliniyordu.

Ekim ayında sizlerle  paylaştığımız  haberde de  Facebook  Messenger'a para gönderme özelliğinin gelebileceğini paylaşmıştık.Tüm bu sızıntı sürecinin ardından gelen Facebook'un resmi açıklaması ise,  Facebook  Messenger'daki para gönderip alma özelliğinin nasıl çalışacağının detaylarını da gün yüzüne çıkarmış oldu.Sistem oldukça basit çalışıyor ve kullanıcılar arasında para transferi yapılmasını sağlıyor. Messenger'da bir arkadaşınızla konuştuğunuz esnada “$” ikonuna basmanız ve sonrasında “Pay” butonuna basarak seçeceğiniz banka kartınızla para gönderimi yapabilmeniz mümkün oluyor.  Facebook  Messenger şu anda ABD'deki bankalara bağlı olan Visa ve MasterCard banka kartlarını kabul ediyor.  Facebook  Messenger'dan para gönderirken eğer  iOS  cihazını kullanıyorsanız, Touch ID özelliği de kullanılabildiğinin altını çizelim.