Facebook'ta otomatik video oynatma nasıl durdurulur?

Facebook'un videoları otomatik oynatma özelliği kotaları internet kullanıcılarının kabusu oldu. Peki Facebook'un bu "ben yaptım oldu" uygulamasını iptal etmenin bir yolu yok mu? Tabii ki var...
Facebook'ta otomatik video oynatma nasıl durdurulur?

Popüler sosyal paylaşım platformu Facebook , her geçen gün biraz daha büyüyor ve yeni özellikleriyle kullanıcılarının karşısına çıkmayı sürdürüyor. Tabii bu özellikler arasında sevilenler olduğu gibi tepkiyle karşılananlar da var. Mesela 'video ön izleme' modu gibi.

Mutlaka dikkatinizi çekmiştir. Son günlerde Facebook'taki videolar kendi kendilerine çalışıyor ve eğer izlemek isterseniz üzerine tıklayarak sesli hallerini izleyebiliyorsunuz. Facebook, bir nevi ön izleme modu hazırlayarak videoların daha ilgi çekici hale gelmesini istemiş olabilir, ancak öte yandan özellikle kotalı internet kullananlar için bu pek de iyi bir uygulama değil.

Eğer Facebook'a PC'den bağlanıyorsanız. Hemen Ayarlar sekmesine gidin. Ardından sol tarafta en alt köşede 'Videolar' başlığını göreceksiniz. Ona da tıklarsanız sizi 'Video Ayarları' başlığı karşılayacak ve burada yer alan 'Videoları Otomatik Oynat' seçeneğini kapatarak bu ön izleme uygulamasından kurtulabilirsiniz.

Bu uygulamanın telefonunuzda da kapalı olmasını istiyorsanız, telefonunuzda da Facebook'un ayarlar kısmına giderek ayrıca kapatmanız gerekiyor.