Fakıbaba, görevi Çelik'ten devraldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına getirilen Fakıbaba, görevi Çelik'ten devraldı.
Fakıbaba, görevi Çelik'ten devraldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına getirilen Ahmet Eşref Fakıbaba, görevi Faruk Çelik'ten devraldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında devir teslim töreni düzenlendi. Bakanlık makamında yapılan tören, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, milletvekilleri, sektör temsilcileri, bakanlık çalışanlarının katlımı ile gerçekleşti. Yoğun ilgi ve kalabalık nedeniyle bir süre geciken törende konuşan Çelik, 10 yılı bakanlık olmak üzere yaklaşık 18 yıldır parlamenter olarak millete, devlete hizmet etme onurunu yaşadığını söyledi.

"Fakıbaba'nın bayrağı daha yükseklere taşıyacağına inanıyorum"

Tarım ve hayvancılığın gıda arz güvenliği sağlanması için olmazsa olmaz bir alan olduğunun altını çizen Çelik, Milli Tarım Projesi'yle 3 yıl gibi orta vadede Türkiye’nin hayvancılık başta olmak üzere birçok alanda kendi kendine yeter hale geleceğini söyledi. 

Fakıbaba’ya yeni görevinde başarılar dileyen Çelik, “Milli tarım ve hayvancılık projesinin hayata geçmesi için bizimle gece gündüz demeden çalışan sivil toplum kuruluşlarımıza, üniversitedeki hocalarımıza, bakanlığımızın fedakar ve cefakar personeline, bu milleti doyuran üreticilerimize ve bu görevleri bize layık gören başta sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, sayın Başbakan'ımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

"Bu bir nöbet değişikliği"

Ahmet Eşref Fakıbaba da sözlerine, hem Türkiye'ye yaptığı hizmetler, hem de Şanlıurfa'ya yaptığı katkılardan dolayı Çelik'e teşekkür ederek başladı. Kendisine duyduğu minnettarlığı ifade eden Fakıbaba, hem belediye başkanlığı hem de milletvekilliği döneminde Çelik ile çalışmanın bir gurur olduğunu belirtti.

Fakıbaba, "Bu bir nöbet değişikliği, Allah inşallah bana da alnım açık, kendisi gibi yüzü ak bir şekilde nöbeti başka bir arkadaşa vermemi nasip eder. İnşallah Allah'ın izniyle kendilerinin desteğiyle, beraberce bu hizmeti elimden geldiği kadar bu bayrağı alıp Türkiye için, Allah rızası için ve partim için daha ileriye götüreceğime inancım sonsuz. " ifadesini kullandı.