Falezlerdeki ahşap halk plajına yoğun ilgi

Muratpaşa Belediyesi'nin, özel izinle falez kıyı bandına oluşturduğu ahşap halk plajı büyük beğeni topladı.
Falezlerdeki ahşap halk plajına yoğun ilgi

Muratpaşa Belediyesi'nin, özel izinle falez kıyı bandına oluşturduğu ahşap halk plajı büyük beğeni topladı.

Muratpaşa Belediyesi'nin Antalya Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu'nun onayıyla, falez kıyı oluşumuna hiçbir zarar vermeden ahşap kaplamayla oluşturduğu plajlar günün ilk saatlerinden itibaren dolmaya başlıyor. Doğa harikası falezlerden Muratpaşa Belediyesi'nin halk plajlarıyla Akdeniz'in masmavi deniziyle buluşmanın keyfini yaşayan ilçe sakinleri şimdiden plajların müdavimi oldu.

'Tek kelimeyle muhteşem'

Manavoğlu Parkı içinde bulunan ve eski Movida Beach olarak bilinen koyda oluşturulan falez halk plajı ise asansörüyle ön plana çıkıyor. Manavoğlu Parkı içinden asansörle ulaşılabilen Falez Halk Plajı'nda, olası elektrik kesintilerinde aksilik yaşanmaması için asansör jeneratöre bağlandı. Asansörden indikten sonra birkaç adımda ulaşılan plajda ise şezlongdan şemsiyeye, soyunma kabininden duşa ve gelenlerin su, çay gibi ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir büfeye kadar tüm detaylar yer alıyor.

Falez Halk Plajı'na ailesiyle birlikte gelen Deniz Yaylak, Burhanettin Onat Caddesi'nde oturduğunu ve bu plajı arkadaşının tavsiye ettiğini belirtti. Yaylak, "Halk plajı olarak duyunca aslında bir çekincem oldu ancak şunu söyleyebilirim bütün falez bandında inanılmaz bir park çalışması gördüm. Kıyı şeride boyunca plajlar yapılmış. Tek kelimeyle muhteşem" diye konuştu.

'Şimdi daha güzel'

Manavoğlu Falez Halk Plajı'nın, yine Muratpaşa Belediyesi'nin yaptığı çok özel bir işletmecilikle naif, temiz herkesin çok rahat girebileceği bir alan olduğunun altını çizen Yaylak, şunları söyledi: "Keyifle denize girip bir gün geçirebileceğimiz bir yer. Muratpaşa'nın park çalışmalarını, çocuklarla ilgili projelerini, sosyal yardımlarını yakından takip ediyorum. Kadınlara yönelik etkinliklerine de katılmaya çalışıyorum. Çok emek veriyorlar. Ellerine yüreklerine sağlık."

"Başkan Uysal'a teşekkür"

Serpil Gülaç ise eşiyle birlikte Manavoğlu Falez Halk Plajı'na ilk kez geldiğini söyledi. Plaja çok yakın bir noktada oturmasına rağmen sürekli Konyaaltı sahiline gitmek zorunda kaldıklarını belirten Gülaç, "Sabah saatlerinden trafiğini kalabalık olması gibi durumlar bizin için risk oluyordu. Yakında oturup buradan denize girebiliyor olmak çok güzel bir şey. Buraya ilk kez geliyorum tek kelimeyle bayıldım. Muhteşem bir yer. Burayı gördüm inanamadım. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a çok teşekkür ediyoruz. Süper, şahane bir iş yapmışlar" ifadelerine yer verdi.

Falezlerdeki ahşap halk plajına yoğun ilgi

Kaynak: