Farklı ülkelerden gelip "mukabele"de buluştular

ÇOMÜ'de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, ramazan ayı boyunca sabah ve ikindi namazlarının ardından yapılan mukabelede bir araya geliyor.
Farklı ülkelerden gelip "mukabele"de buluştular

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından başarılı öğrencilere lisans eğitimleri için verilen Türkiye bursları ile Çanakkale'de öğrenimlerini sürdüren yabancı öğrenciler, ramazan ayı boyunca sabah ve ikindi namazlarının ardından yapılan mukabelede bir araya geliyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ) okuyan Burkina Faso, Afganistan, Suriye, Azerbaycan, Arnavutluk, Filipinler ve Lübnan uyruklu 10 öğrenci, mukabele sayesinde hem Kur'an okuyor hem de ettikleri sohbetler sayesinde Türkçelerini geliştiriyor.

Diyanet-Sen Çanakkale Şube Başkanı Sefahattin Çiloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğe yabancı uyruklu 10 öğrencinin katıldığını belirtti.

Öğrenciler memnun

Mukabeleye katılan ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi öğrencisi Burkina Fasolu Muhammed Amiou Ganemtore, kendilerine yakın olan Fatih Camisi'nde namaz kıldıklarını, Kur'an okuduklarını söyledi.

Tıp Fakültesi öğrencisi Lübnanlı Mahmoud Adawieh de sık sık camiye gelerek namaz kıldıklarını belirterek, "Arkadaşlarımla Kur'an okumaya çalışıyoruz. Hepimiz her gün bir sayfa okuyoruz." dedi.

İlahiyat Fakültesi öğrencisi Azerbaycanlı Elvin Qurbanlı da namaz kılıp, mukabeleye katıldıklarını ifade ederek, "Buraya gelmemize sebep olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığına teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Afganistanlı Mohammad İsmail Alizada ise Müslümanların her zaman bir arada olmasını arzu ettiklerini kaydetti.