'Faşistsiniz faşist!'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Gaziosmanpaşa'da Toplu Açılış Töreni'nde konuştu
'Faşistsiniz faşist!'

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Türkiye her dönemde Gazi Osman Paşa gibi dirayetli komutanlara sahip olmuştur. Terör örgütlerine dağları dar eden bir destana sahiptir. Erzincan'da 15, Hakkari'de 19 terörist etkisiz hale getirildi. Bu milleti bölmek isteyenler bedelini ödeyecekler.
Kardeşlerim ordumuz emirleri siyasi iradeden ve komutanlarından değil başka yerlerden alan kurtlardan temizlendi. Kilis'in güvenliğini sağlamışken Avanosları boynu bükük bırakamayız. Kandil'i terör örgütlerinin başına yıkarken, Sincan'da yeni fitne ocaklarının yakılmasına izin veremeyiz. Musul'daki, Kerkük'deki kardeşlerimizi tek başına bırakamayız. Suriye'deki, Irak'taki kardeşlerimizin güvenliğini sağlamak zorundayız.

Türkiye afra tafra yapılacak ülke değil. Televizyonda izliyoruz, kendi ülkesinin Cumhurbaşkanına karşı, Avrupa'da terör örgütleri resmimin yanı başına silah koyuyor ve onların solak partileriyle beraber yürüyorlar. Neresi burası? Almanya, Belçika, Hollanda... Bunları söylediğimiz zaman rahatsız oluyorlar. Men dakka dukka. Siz bizi üzüyorsanız, üzüleceksiniz.

'İdamı onaylarım'

16 Nisan'da lider ülke Türkiye için evet mi?, büyük Türkiye için evet mi? Öyleyse durmak yol yola devam. Hanımlar sizin işiniz çok önemli, kapıları çalacaksınız. 18 maddeyi kendilerine anlatacaksınız.

İdamla ilgili yasa teklifi bana geldiğinde ben bunu onaylarım. Çünkü meclisten geçmiştir mesele yok. Şehitlerimizin katillerini affetme yetkimiz yok. Komşularımıza ateş düşmüşse kapılarımızı kapatım 'bana ne?' diyemeyiz. O ateş bize de sıçrar, o duman bizi de boğar.

'Bizim kimseye husumetimiz yok'

Açık konuşuyorum; her kim 'Türkiye'nin Suriye'de ne işi var?' diyorsa ülkemizin kötülüğünü istiyordur. Her kim 'Avrupa'daki gelişmelere neden müdahil oluyorsunuz?' diyorsa kesinlikle ülkemize kötülüğü vardır. Bizim kimseye husumetimiz yok, tam tersine mümkün olan en ileri sosyal ilişkileri kurmak istiyoruz. Fakat 54 yıl bizi kapısında bekleten AB'ye ne diyeceğiz?
 

İngiltere bile dayanamadı. Bunlar şu anda benim Bakanıma sınırlarını kapatırsa, başka Bakanıma uçuş yasağı getirirse sessiz mi kalacağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'na diktatör diyeceksin, bunlara nazi deyince rahatsız oluyorlar. Siz bizim cami duvarlarımıza gamalı haç işareti çiziyorsanız siz faşitsiniz, faşist!

Her kim gelip burnumuzun dibimde ülkemizi parçalamak için terör örgütleriyle iş birliği yaparsa külahları değişiriz. Terör örgütleri için Türkiye gibi bir ülkeyi karşısına alan her ülkeyi, aklına başına devşirmesi için uyarıyoruz. Bir taraftan NATO'da beraber olacağız. Bana silah vermeyecek, terör örgütüne silah verecek. Var mı böyle bir şey? Televizyon programlarında konuşanlara sesleniyorum; bu hesabı da iyi yapın! Dünyanın her yerinde kural aynıdır; terör örgütüne destek veren onlarla aynı saftadır.

'Devletin içinde başka devlete de asla izin vermeyiz'

Birileri Türkiye'nin 16 Nisan'a odaklanmasını fırsata dönüştürmeye çalışıyor. Halbuki bizim milletimizle bir ahdimiz var. Tek millet için, tek bayrak için, tek vatan için, tek devlet için evet diyor muyuz? Öyleyse evet, evet, evet... Neden tek millet? Türküyle, lazıyla, abazasıyla, boşnağıyla 80 milyon tek millet. Bizi bölemeyecekler. Tek bayrak, bayrağımızın rengi şehidimizin kanı. Hilal, bağımsızlığımızın ifadesi, bayrak şehidimizin ta kendisi. Bayrağımıza asla halel getirmeyeceğiz. Tek devlet, Türkiye'den başka devletimiz yok. Devletin içinde başka devlete de asla izin vermeyiz.
 

Anayasa değişikliğine özellikle yapacağımız 18 maddelik operasyonla yeni yönetim sistemi birilerini rahatsız ediyor. Ben Gerek AK Parti Gerek MHP Genel Başkanına teşekkür ediyorum. Birlikte bu işi yürüttüler. Ben AK Parti, MHP, CHP, BBP, Saadet Partili kardeşlerime sesleniyorum. Gelin 16 Nisan'da bu reformu hep birlikte destekleyip sandıkları beraber patlatalım.

'Hayır diyenler kimler?'

Bir şeye dikkat edeceğiz; Hayır diyenler kimler? Kandil hayır diyor, demek ki bunun tersini yapmak gerekiyor. Çünkü Kandil, İmralı hayır diyorsa bunun tersini yapmak gerekir. Pensilvanya, FETÖ 'hayır' diyor, bunlar bize 15 Temmuz'da darbeye kalkışanlar değil mi? O zamanlar bunun tersini yapmak gerekir. Ben 'hayır' diyenlere hakaret etmiyorum, hatırlatıyorum sadece. Bizim söylediğimiz doğruya ve güzele teşvik etmek. Bunu söylemezsek vebal altında kalırız.

270 bin derslik, 181 üniversite

78 üniversiteyi 181'e çıkardık. Okullarda yavrularımız sıralarının üzerinde kitaplarını buldu mu? Ortaöğretimde, üniversitede hepsine burs verdik. Sağlık, en büyük reformu yaptık. Eğitimde ayrıca 270 bin derslik yaptık. Tüm illerimizde hastane var, ilçelerimizin büyük bir kısmında hastane var. Sağlıkta bu hastanelere 'evet mi?' İlacımızı alamazdık ilacımızı! Hastanelerimizin hepsi pırıl pırıl. Tüm hastanelerimizi birleştirip vakıf ve özel hastanelerin yolunu açtık.

Sanki seçim Almanya'da yapılıyor. Terör örgütleri polis korumasıyla miting yaparken, 'evet' diyenlerin üzerine atlarıyla itleriyle saldırıyorlar. Bunun için 16 Nisan, Türkiye'nin bir daha koalisyon günlerine dönmeyeceğinin ilanıdır. 16 Nisan, daha büyüyecek, daha çok istihdam yapacak, daha güçlenecek Türkiye'nin ilanıdır.


Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. 79 senede bu ülkede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldı. Biz 14 senede 19 bin bölünmüş yol yaptık. Eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri. Şimdi her şey ortada. Bununla kalmadık, dedik ki yetmez! Şimdi hemen yanı başınızda dünyanın en büyük havaalanını yapıyoruz. 2018'in ilk çeyreğinde ilk etap bitecek. Ne kadar yolcu uçacak biliyor musunuz? 90 milyon. 2023'te ikinci etap bitecek, 150 milyon yolcu olacak. Bunu istemiyorlar, hiç merak etmeyin 'Allah nurunu tamamlayacaktır.'

'FETÖ'nün askerlerine bu millet oraları dar etti!'

Sizler Marmaris'ten seslendiğimiz zaman havalimanlarını doldurdunuz. Allah razı olsun, durmadınız. Atatürk Havalimanı'nda buluştuk şunu gördüm; uçaklar, helikopterler, F-16'lar üzerinizde uçarken benim milletim İstiklal Marşı'ndaki aşkıyla yürüdü. O FETÖ'nün askerlerine bu millet oraları dar etti. Ben bu milletle gururlanıyorum. Rabbim beni bu milletin bir ferdi yaptığı için iftihar ediyorum. 16 Nisan bir kırılma noktası. Batı'dakileri sevindirmeyelim.

Coşkunuz için, vefanız için, sevginiz için bir kez daha teşekkür ediyorum.