Faşizm yayılıyor

Avrupa ülkelerinde cami ve mescitlere yönelik saldırılar giderek artıyor. Sadece Almanya'da 2012 yılından bu yana camilere yönelik 78 saldırı kaydedildi. Müslüman yetkililer, 'Tehlikenin önü kesilmeli' açıklamasını yapıyor.
Faşizm yayılıyor

BİR AYDA ÜÇ SALDIRI YAPILDI

Avrupa ülkelerinde Müslüman nüfusla paralel olarak artan cami ve mescitler, ırkçı ve Müslüman karşıtı grupların saldırılarına hedef oluyor. Almanya'da 2012 yılından Mart 2014'e kadar camilere 78 saldırı düzenlendi. Bu ay ise bir mescitle bir cami kundaklandı, Kreuzberg'teki Mevlana Camisi'nde de sebebi henüz belirlenemeyen büyük bir yangın çıktı. Önceki gün ise yine Bielefeld'deki Süleymaniye Camii'ne giren kişilerin, Kur'an-ı Kerimleri ateşe vermesi sonucu yangın çıktı.

SESİMİZİ KISMAK İSTİYORLAR

Almanya İslam Konseyi Başkanı Ali Kızılkaya 'Olayı küçültmek hassasiyeti azaltır. Tehlikenin önü kesilmeli. İbadethaneye bir saldırı var' dedi. Viyana İslam Federasyonu Basın Sözcüsü Yakup Geçgel de saldırıların Müslümanların seslerinin kısılması amacıyla yapıldığını düşündüğünü söyledi. Avusturya medyasında '28 Şubat süreci' havası estirildiğini ifade eden Geçgel, saldırılar karşısında polisin ve yetkililerin uygulamalarının da ayrımcılık içerdiğini söyledi.

Hedefleri camiler

Özellikle Avrupa kentlerinde Müslümanlara yönelik saldırılar her geçen gün artıyor. Norveç'in başkenti Oslo'da 16 Haziran 2014'te meydana gelen olayda, Merkez Cemaat-e Ehl-i Sunnet Camisi'nin Pakistan asıllı imamına maskeli kişilerce baltalı saldırıda bulunuldu. Danimarka'da ise Hz. Muhammed'in karikatürize edildiği çizimleri çeşitli yerlerde görmek mümkün. İngiltere'de ise Londra polisi, 2013 yılında sadece başkentte Müslümanlara karşı 500 nefret suçu işlendiğini açıkladı.