Fas'ta OECD toplantısı

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü toplantısında şirketlere şeffaflık ve kurumsal yönetim çağrısı yapıldı
Fas'ta OECD toplantısı

RABAT (AA) - Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) toplantısında büyüme oranlarını arttırmak ve ekonomiyi desteklemek için şirketlere şeffaflık ve kurumsal yönetim çağrısı yapıldı.

Fas'ın başkenti Rabat'ta bugün başlayan OECD'ye bağlı şirketlerin Kurumsal Yönetim Çalışma Grubu Toplantısı'na, Kamu ve Yönetimden Sorumlu Delege Bakan Lahsen Davudi ve Türkiye'nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz de katıldı.

Davudi toplantının açılışında yaptığı konuşmada, kurumsal yönetimde şeffaflığın gerekli olduğunu belirterek, bunun, özel sektör ve ekonomi de verimi yükselteceğini ve büyüme oranını arttıracağını ifade etti.

Davudi, ülkesinde kurumsal şeffaflık konusunda gelişmeler yaşandığını ancak halen değişmesi gereken bazı konular olduğunu söyledi.

-Türkiye, kalkınma konusundaki deneyimini paylaşmaya hazır

Büyükelçi Öz ise yaptığı konuşmada, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki birçok ülkede kurumsal yönetimin uygulanmasında zorluklar yaşandığına dikkati çekerek, Türkiye'nin kalkınma konusundaki deneyimini, özellikle büyümeyi gerçekleştirme programını paylaşmaya hazır olduğunu aktardı.

OECD üyesi ve Ortadoğu Kuzey Afrika ülkelerinden iş ve finans kurumları yöneticileri, ekonomi uzmanları ve idari yetkililerinin katıldığı toplantının iki gün sürmesi bekleniyor.


Kaynak: