FAST'te para gönderim üst limiti artırıldı

FAST ile para gönderme limiti değişti. Bankalar arası 7/24 hızlı para transferi yapılmasını sağlayan FAST işlemlerinde limit artışına gidildi. Daha önceden 20 bin lira olarak uygulanan FAST limiti alınan karara göre arttı.
FAST'te para gönderim üst limiti artırıldı

FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) Sistemi'nde işlem üst limiti yükseltildi.

Merkez Bankası'nın (MB) internet sitesindeki "FAST ile göndereceğim ödemenin üst limiti olacak mı?" sorusuna verilen yanıtta, üst limitin bugün itibariyle 50 bin TL'ye yükseltildiği bilgisine yer verildi.

MB'nin konuyla ilgili soruya cevabında "FAST Sisteminde işlem başına uygulanacak bir üst limit bulunmaktadır. Sistem 8 Ocak 2021’de ödemelerin üst limiti 50 TL olarak işletime alınmış olup kademeli olarak artırılarak 21 Aralık 2023 tarihi itibariyle işlem başına ödemelerin üst limiti 50.000 TL’ye yükseltilmiştir...

FAST-TR Karekod kullanılarak gerçekleştirilecek dinamik doğrulamalı iş yeri ödemelerinde ise tek seferde 100.000 TL’ye kadar işlem yapılabilmektedir" ifadeleri yer aldı.

Bu limit daha önceden 20 bin lira olarak uygulanıyordu. FAST'e sistemi olan tüm bankalar limiti 50 bin lira olarak belirledi ve kullanım başladı.

En son FAST limiti 14 Şubat 2023 tarihinde değiştirilmişti.

FAST hakkında...

Farklı banka aracılığı ile başka bir bankanın müşterisine para göndermek isteyen kişiler mesai saatleri dışında işlem yapamıyordu. Para transferinin yani EFT’nin gerçekleşmesi için bir sonraki işlem günü yani mesai saati bekleniyordu.

Bu da hafta sonu bankalar arası para gönderen kişinin iki güne yakın beklemesi anlamına geliyordu. Bu sorunun ortadan kaldırılması için FAST devreye alındı.

Artık FAST’ın işlem limitine kadar olan tutarı saat ya da gün fark etmeksizin farklı bankalar aracılığıyla da olsa ödemeler anında yapılabiliyor.

Kaynak:HABER 7