'Fatih Hoca'nın her hamlesi işe yaradı'

Ünlü futbol yorumcusu Mehmet Demirkol, Hırvatistan ile 1-1 berabere kalarak Dünya Kupası Elemeleri'ne 1 puan ile başlayan milli takımımızın elemelerdeki şansını değerlendirdi
'Fatih Hoca'nın her hamlesi işe yaradı'

NTV Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Hırvatistan ile 1-1 berabere kaldığımız mücadeleyi sıcağı sıcağına yorumladı.

Demirkol, Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in her hamlesinin işe yaradığını ve hamleleriyle Türkiye'nin avantajlı bir skorla döndüğünü söyledi.

İşte Demirkol'un maç analizi;

Bu akşamın, bu gruptaki en karlı takımı biziz. Favoriden deplasmandan 1 puan aldık, kimse de kazanamadı. Bundan daha iyi senaryo, 3 puan almak katmerli olurdu. Buna razıyız. Planlamaya bakarsak, soru işaretlerin hepsi duruyor.

Birçok şey bir araya geldi. Çok iyi bir Volkan, şansımız yanımızdaydı, mükemmel hakem, her şey yerli yerinde. Belki de Fatih Hoca'nın rakip teknik direktörle karşılaştırmasını yapmak lazım. Teknik direktörleri değiştir, Hırvatistan bu maçı kazanır.

Bu maç bana deplasmanda oynadığımız Hollanda maçını hatırlattı. Orada şanssız bir şekilde puan kaybetmiştik. İyi savunma, rakibe silahlarını kullandırmama gibi. O gün aklımızda, "Bu takım hücum edebilir mi?" vardı.

Maça 4-2-3-1 başladık, sonra 5-4-1 olduk. Maç sonunda da 5-5-0'a döndük. 3 kez ciddi değişim yaptık. Teknik direktörün net patron olduğu bir yerde bunu yapabilirsiniz. Kafasında sistem kesinleşmiş oyuncularla bunu yapamazdın. Sonucu alamasaydı, "Senin bir oyun şablonun yok mu?" diye sorardık. Sonuç böyle bir şeydir.

Oyun planı EURO2016'dan farklı. O gün topa sahip olması gereken bir takımdı. Bugün mücadele edecek bir takım vardı. Savunmanın önüne 3 tane mücadele edecek oyuncu vardı. Modric'in, Rakitic'in yollarını nasıl kapatırız, ceza sahası içinde onlara nasıl vurdurmayız takımı vardı. Haziran'daki maça topla ilişkisi iyi olan oyuncular vardı. Bir şekilde rakibi durdurup, işini bir şekilde görmeye çalışan bir takım vardı.

Fatih Hoca işleri doğru planlarken ve sürekli değiştirirken, Cacic'in olmadı. Fatih Hoca'nın her planı işe yaradı. Rakitic diri değildi, Mandzukic'in olmayacağı 30'da belliydi. Rakitic çıksa bile o dakikada Mandzukic'de çıkabilirdi. Cacic'in hamleleri sürekli Hırvatistan'ı geriye itti. Oyun gittikçe bize geldi, onlara gitmedi.