Fatih Terim'e Kocaman sitem!

Fatih Terim yine Milli Takım kadrosuna Konyaspor'dan oyuncu çağırmadı. Geçen sezonu 3.tamamlayan ve Avrupa'ya gitme hakkı elde eden yeşil beyazlılardan yine oyuncu çağırılmaması, Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın da tepkisine yol açtı.
Fatih Terim'e Kocaman sitem!

A Milli Takımımızın Rusya ve Hırvatistan ile yapacağı karşılaşmaların kadrosu açıklandı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in belirlediği kadroda Arda Turan, Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Caner Erkin, Gökhan Gönül ve Hakan Balta gibi isimler yer bulamadı. Terim, EURO 2016'daki başarısızlığın faturasını bu oyunculara kesti. Milli kadrodan 6 ismi çıkaran Terim, bunların yerine yeni isimleri kadroya dahil ederken, Atiker Konyaspor'dan yine hiçbir futbolcuyu çağırmadı. Daha önce de Konya'dan oyuncu çağırmayan Terim'in yine hiçbir ismi davet etmemesi bir kez daha tepkilere yol açtı. Özellikle A Millileri Fransa'ya yollayan Konya şehrine bir vefa borcu olan Terim'in kendini geliştiren, çalışmalarını sürdüren Konyasporlu oyunculara bu değeri vermemesi üzücü olarak yorumlandı.

Fatih Terim'in Konyaspor'dan yine oyuncu çağırmayışına Tecrübeli Teknik Adam Aykut Kocaman da tepki gösterdi.

Beşiktaş maçının ardından milli kadroyla ilgili açıklamalarda bulunan Kocaman, Türkiye Futbol Direktörlüğü diye bir unvan olduğunu hatırlattı. Direktörlüğün en önemli unsurlarından birinin, çalışan bir kişi veya grup varsa bunları teşvik etmek olduğunu belirten Kocaman, bu teşvikin de en azından geniş kadro içinde bir oyuncu olabileceğini söyledi. Bunun hem futbolcu hem de şehir için önemli olduğunu vurgulayan Kocaman, "Bu şehir, Milli Takım'a gerçekten katkı vermiş şehirlerden bir tanesi. En sıkıntılı anında Milli Takım'a kucak açmış şehirlerden bir tanesi. Türkiye Futbol Direktörü iseniz böyle olması gerekir. Maç kadrosu olarak düşünüldüğü zaman başka hassasiyetler vardır. Ona son derece saygım var. Çocuklar üzülüyorlar ama üzüntüleri biraz daha hafif çünkü üç aşağı beş yukarı tahmin ediyorlar" ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ