İsmail Koç

İsmail Koç

Fatih Terim’in ayıbı!

Fatih Terim’in ayıbı!

Türk Milli takımımız Konya’da oynanan mucizevi maçların ardından Fransa bileti aldı ve Avrupa Şampiyonasında mücadele etmeye hak kazandı. Konya’nın bu başarıda büyük katkısı oldu. Konya’da tribün desteği ve oluşturulan hava itici gücüyle ay yıldızlılar 2008’den sonra ismini bir kez daha Avrupa Kupalarına yazdırdı.

Avrupa Şampiyonasına hazırlanan Türkiye milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya’da İsveç ile hazırlık maçı oynadı. Bu maçta da görüldü ki Konya’da oluşturulan atmosferin başka bir şehirde yakalanması oldukça zor. Antalya’da tribünlerin büyük bir bölümü dolsa da etkililik açısından Konya’nın çok gerisinde kalındı. İsveç ile oynanan maçın özel maç olduğu söylenebilir ancak oynanan maç sonuçta bir milli maç. Her ne kadar Türkiye’nin her yerine yeni stadyumlar yapılmaya devam etse de milli takıma itici bir gücün sağlandığı, rakiplerinin baskı altına aldığı yer tartışmasız Konya.

Bir diğer konuda Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim hazırlık maçlarına davet ettiği ya da etmediği oyuncular oldu. Milli takıma oyuncular bildiğimiz kadarıyla takımlarına ve isimlerine göre değil performanslarına göre çağırılırlar.

Konya’da oynanan Türkiye-Letonya maçından önce bir basın mensubu Konya’da oynanacak maçlarda sağ bekte Gökhan Gönül’ün sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadığı, Ömer Ali’nin de o bölgede yükselen performansıyla dikkat çektiği bir ortamda Konya'ya da bir jest yapılarak bir Torku Konyaspor oyuncusunun kadroya alınamaz mı diye sordu?

Fatih Terim’in cevabı ise gayet açık ve netti. ‘’Jest için milli takıma oyuncu alınmaz. Öyle yapacak olsak her oynadığımız şehrin takımından oyuncu almamız gerekir’’ dedi.

Gayet mantıklı ve makul bir açıklama ancak Ömer Ali jestten de öte bu sezon performansıyla milli takımı çoktan hak etmedi mi?

Bir başka tartışma konusu da orta sahada. Defansif orta saha olarak kadroda az oyuncusu bulunan Terim’in 35 yaşındaki Emre Belözoğlu’nu kadroya alabileceği gündeme geldi. 35 yaşında çok da formda ol bir oyuncu kadroya düşünüyor ama ligin en çok top çalan en iyi orta sahası olan Ali Çamdalı kadroda düşünülmüyor.

Durun daha bitmesi. Bir başka standartsızlık da kaleci tercihlerinde… 

Özellikle ikinci yarının en iyi kalecilerinden Serkan Kırıntılı kadroda yok. Üstelik Serkan bu sene Volkan Babacan’dan daha iyi bir performans sergilemesine rağmen yok. Tamam, Volkan Babacan’ı anladık, Serkan, Bursaspor kalecisinden de mi kötü oynuyor.  Burada da bir standart söz konusu değil.

Özetlemek gerekirse bu sezon ligin flaş takımlarından olan ve ligde 3. sırada bulunan Torku Konyaspor’dan Serkan Kırıntılı, Ömer Ali Şahiner ve Ali Çamdalı’dan en az birinin mili takımlara çağırılmaması Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in bir ayıbı aynı zamanda Türk futbolunun bir kaybıdır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR