Fatma Toru Meram Belediyesi’ndeki 5 yılını anlattı

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, 5 yıllık hizmet dönemini değerlendirdi. Meram’ı baştan aşağıya yenilediklerini söyleyen Toru, “Meram bundan sonra; kentsel dönüşümüyle, yeşilliğiyle, turizm çalışmalarıyla gözde olmaya devam edecek” dedi.
Fatma Toru Meram Belediyesi’ndeki 5 yılını anlattı

Meram Belediye Başkanı Fatama Toru, Dedeman Otel’de düzenlenen programla, 5 yıllık hizmet dönemini anlattı. “Alnımızın Akıyla 5 Yıl” başlığı ile düzenlenen programa, İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımıcısı Leyla Şahin Usta, Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ak Parti milletvekillleri, İlçe belediye başkanları, AK Parti Ve MHP Teşkilat Mensupları, İlçe Belediye Başkanları, STK Temsilcileri, Meram Kaymakamı, Meram Muhtarları, Meclis Üyeleri katıldı.

fatma-toru’yla-5-yil-(1).jpg

“VEFA VE VEBAL DUYGUSU MEMLEKETİ YENİDEN İNŞAA ETTİ”

Son 15 yıldır vefa ve vebal duygusunun bir memleketi yeniden inşa ettiğine hep birlikte şahit olduk diyerek sözlerine başlayan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Öyle bir yenilenme ve gelişme hareketiydi li bu, sadece kurumlar değil millet olarak da büyük bir mesafe katettik. Meram için alın teri döken bürokrat olarak görev yaparken Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Başörtülü kadınlarımız da belediye başkanı olacak” açıklamasını eşimle birlikte dinlemiştik. Eşimin “Aday olmazsan vebale girersin” ikazına uyup, besmeleyi çekip aday adaylık başvurumu yaptım. Cumhurbaşkanımızın talimatına icaben duruşu olarak ifade edebileceğim müracaatım beni Ak Parti’nin Meram Belediye Başkanı adayı yaptı. Daha sonra halkımızın teveccühü ile Meram Belediye Başkanı olduk. Yaklaşık beş yıllık çalışma dönemimizde hizmetlerimizde temel hareket noktamız hep vebal ve vefa duygusu oldu. Fiziki belediyecilik adına caddeler, sokaklar, parklar, sosyal tesisler üretirken hem fonksiyonel hem de en ekonomik şekilde üretmeye çalıştık. Sosyal belediyecilik adına toplumumuzun her kesimini kucaklayan hizmetleri proje bazlı üretmeye çalıştık. Tamamen manevi kazançla ve milletimize hizmet kaygısıyla görevimizi gerçekleştirdik. İmar çalışmaları, ödüllü kentsel dönüşüm projeleri, hayatın her kesimine, sanata, spora, kültüre, turizme, bilime vb. yaptığımız hizmetler, her yaşa hitap eden sosyal projeler ve tesislerle ilgili çalışmalar yaptık. Bu makamda bulunduğum süre boyunca gece gündüz demeden benimle birlikte bu ilçeye gönül veren tüm mesai arkadaşlarıma, teşkilat mensuplarımıza, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eder, sizleri de muhabbetle selamlarım” dedi.

fatma-toru’yla-5-yil-(2).jpg

“DÖNÜŞÜM MERAM MARKASIYLA MERAM YENİLENDİ”

2023 hedefleri doğrultusunda, ‘Dönüşüm Meram’ markasıyla, kronikleşmiş imar ve mülkiyet problemlerinin çözümü için 3 yıllık hummalı bir çalışma yürüttüklerine değinen Toru, “Yerel yönetimler olarak, öncelikli görevimiz olan imarlı, altyapılı arsa üretimi ile mülkiyet sorunlarının kısa ve orta vadede çözümlenebileceği için belediyemizin insan kaynaklarını ve finansal kaynaklarını öncelikli olarak bu alana kanalize ettik. 50 milyon metrekareyi bulan alanda tamamen meskun sahadaki 59 mahallemizde çalışmalarımızı tamamladık” dedi.

fatma-toru’yla-5-yil-(4).jpg

“ŞÜKRAN MAHALLESİ TURİST ÇEKECEK”

Şükran Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarının sonuna geldiklerini söyleyen Toru, “Şükran Mahallesi’nde dönüşüm bitmek üzere, yeni yapılaşmaya başlayacağız. Tarihi Bedesten Çarşısı ile bütünleşecek özel bir çalışma yürütüyoruz. Şükran Mahallesi’nde turistik alanlar, butikler, küçük alışveriş yerleri yapacağız. Konya’nın turizmine büyük katkı sunacağız. Yine mahallelerimizde toplu konutlarımız yükseliyor. Şükran Mahallesi hariç toplam 4 dönüşüm bölgesinde 7 bin daireyi sahiplerine kavuşturacağız. Meram baştan aşağıya yenileniyor” dedi.

fatma-toru’yla-5-yil-(3).jpg

“MERAM’IN YEŞİL DOKUSUNU BÜYÜTTÜK”

Meram’ın park ve bahçelerine atıfta bulunan Toru, “Hizmet dönemimizde; park, bahçe ve rekreasyon alanlarımız, 108 park, 19 adet koruluktan oluştu. Toplamda 1 milyon 425 bin 453 metrekare alan halkımızın hizmetine sunuldu. Altyapıda ise rekor kırdık. Meram’ın yollarını da Konya’ya yakışır hale getirdik. Toplamda 5 milyon 80 bin 838 metrekare asfaltı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Sıfır atık projesi ile çevreyi en güzel şekilde korurken, ekonomimize de değer ürettik. Yapılan 20 milyon TL’lik yatırımla 82 iş ekipman ve aracı alarak araç filomuzu güçlendirdik. Okullarımızı ve camilerimizi yeniledik. Yine açtığımız kütüphanelerle ilime katkıda bulunduk. Gençlik Merkezlerimiz, Millet Kıraathanemiz, mahalle konaklarımız, hasta bakım evlerimiz, kapalı pazar alanlarımız, çarşılarımız ve çocuk parklarımızla sosyal belediyeciliği hep önemsedik” diye konuştu.

“MERAM GÖZDE OLMAYA DEVAM EDECEK”

Meram’ın kentsel dönüşümüyle, yeşilliğiyle, sosyal belediyeciliği ve turizm çalışmalarıyla gözde olmaya devam edeceğini söyleyen Toru, “Meram’ın cazibesini daha yukarıya çıkarmak için çok önemli çalışmalar yürütüyoruz. Kaynaklarımızı verimli olarak kullanarak, bütün hizmetlerimizi üst seviyeye çıkarıyoruz. Akıllı depolama sistemlerimizle, sıfır atık projelerimizle verimli belediyecilik yapıyoruz. Turizme katkıda bulunmak adına yaptığımız Ateşbaz-ı Veli Aşçı Günleri, Miras, Dutlu Koruluğu, Zanaatkarlar Buluşması gibi projelerle turizme katkıda bulunduk” dedi.

“ŞEHRE RUH KAZANDIRAN MEDENİYETTİR”

‘Bir nefeste memleket’ projesinin tanıtım filminde ise Hasan Kaçan, Oğuz Haksever, Cem Öğretir gibi ünlü isimler yer aldı. Görme engellilerin de sahne aldığı film, izleyenlerden büyük beğeni aldı. Proje ile 80 Binde Devri Alem Parkı’nda görme engelli vatandaşlara da istihdam imkanı sağladıklarını söyleyen Toru, “Şehre ruh kazandıran medeniyettir, ruhtur, birlikteliktir” dedi.

SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER GAZETESİ