Fatsa’da Muhtarlar Günü kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü Ordu'nun Fatsa ilçesinde törenle kutlandı.
Fatsa’da Muhtarlar Günü kutlandı

Törene Kaymakam Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve 88 mahalle muhtarı katıldı. Fatsa Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Kızılkaya tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Fatsa Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Kızılkaya bir konuşma yaptı.

"19 Ekim Muhtarlar Günü programına hoş geldiniz" diyerek sözlerine başlayan Fatsa Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Kızılkaya, ""Ülkemizde 18 Bin 329 köy ve 32 bin 44 mahalle muhtarlığı olmak üzere 50 Bin 373 muhtar görev yapmaktadır. İlçemiz de 88 mahalle muhtarlığı oluşmaktadır. Muhtar arkadaşlarımız Cumhuriyet değerlerimizin en alt bölümündeki temsilcileri olarak mahalle ve sokaklarındaki insanların huzur ve güven içinde olması için çaba sarf etmektedir. Fatsa Muhtarlar Derneği bünyesinde önceliklerine göre doğrudan çözüme ulaştırmak adına elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyoruz. Muhtarlar Günü'nün üçüncü yılını kutluyoruz. Bu günün "Muhtarlar Günü" ilan edilmesinde başta Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize, Gazi Meclisimize, İçişleri Bakanlığımıza ve genelgenin yayınlanmasında emeği geçen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonumuza şükranlarımızı sunuyoruz. Yerel yönetimler, gerek demokratik hayatta oynadıkları roller, gerekse kamu hizmetlerinin halka sunulmasında ve erişiminde yüklendikleri fonksiyonlar sebebiyle yerel halkın yönetime katılmasının ilk aşamasıdır. Yerel yönetimlerin en küçük birimi köy ve mahalle yönetimleridir" dedi.

Hükümet Konağı önündeki törenin ardından Fatsa Muhtarlar Derneği organizasyonunda tüm muhtarlara ve törene katılanlara Fatsa Belediyesi tarafından bir restoranda yemek ikram edildi.

Programda en uzun görev yapmış muhtarlara da plaket takdim edildi.

Fatsa’da Muhtarlar Günü kutlandı

Fatsa’da Muhtarlar Günü kutlandı