Fatsalılar ve sürücülerden TEDES değerlendirmesi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'nin (TEDES) kaldırıldığına dair açıklaması, bazı vatandaşlar ve sürücüler tarafından olumlu karşılandı.
Fatsalılar ve sürücülerden TEDES değerlendirmesi

Ordu'nun Fatsa ilçesinde sürücüler ve vatandaşlar TEDES değerlendirmesinde bulundu. TEDES'in çok sürücünün canını yaktığını belirten sürücüler, Ordu'dan geçmek bile istemediklerini belirttiler. Sürücü Şakir Karaoğlanoğlu, "Kalkması iyi oldu ama kalkmasa da iyi olurdu. Yaşayacağız, göreceğiz. Radar gerçekten bizim canımızı maddi olarak yakıyordu fakat kazaları da önlüyordu. Tüm sürücülere bundan sonra trafik kurallara uymasını istiyorum" dedi.

TEDES'in kalktığı için çok mutlu olduğunu belirten sürücü Mustafa Kısa, "Bizler şehir içinde ticaretimizi yapıyorduk. İster istemez cezaları yiyoruz. Kaldırıldığı için çok mutluyuz" diye konuştu.

TEDES'in kaldırıldığını ilk defa duyan ve Trabzon'a gittiğini belirten Sadettin Ayaz, "Artık hızlı gidebiliriz. Tabii ki kurallara her zaman uymamız gerekiyor. Radar sistemi insanları Ordu'dan soğutmuş. Artık rahatça buraya gelebilirler" dedi.

İlk gün 4 tane radar cezası yediğini belirten sürücü Kemal Şahin ise yaptığı açıklamada, "Allah razı olsun bunu kaldıranlardan. Bin 200 TL ceza yemiştim. Helali hoş olsun" şeklinde konuştu.

Diğer sürücüler de, "Ordu'dan geçerken tereddütlü geçiyorduk. İşimiz olmasa buraya bile gelmiyorduk. Artık rahatça Ordu'dan geçebiliriz" dediler.

Fatsalı vatandaşlardan Fikri Varan yaptığı açıklamada, "TEDES bizim için çok sıkıntıydı. Allah razı olsun bizi bu radardan kurtaranlardan" açıklamasını yaptı.

Kaynak: