Fayrap 66. sayısında şiire ağırlık verdi

Popülist edebiyat dergisi Fayrap, 66. sayısıyla yoluna devam ediyor. Bu sayının başyazısında Mehmet Aycı, Ermenek’teki maden faciasını konu edindi.
Fayrap 66. sayısında şiire ağırlık verdi

Fayrap’ın Kasım sayısı şiir dolu. Muhammed Sarı (Küçük Cihada Dönerken), Fazıl Baş (Tarihte Yerini Almak), Dursun Göksu (Ne kötü bir çocukluk), Selman Ertaş (Başkalarının Rüzgarı), Mustafa Çalışkan (Günaydın Mümin), Mustafa Celep (Dadaloğlu şiiri), Zehra Aktaş (iki şiir), Rasim Demirtaş (Arap baharı), Adnan Sayım (Çıkmış Sorular) ve Tibet Candan (Eller) bu sayının şairleri. Orhan Konuk’un Martaval adlı kısa öyküsü de bu sayıda yer alıyor.

Fayrap yoğun düzyazılarla bu sayıda okuru bekliyor. Elyesa Koytak, “Bir Ortaklık Poetikası İçin Denemeler” başlıklı yazısında şiirin niçin yazıldığını Romantizm ve içrek şiir örnekleri üzerinden sorgulamaya açtı. Selman Ertaş, Mahmut Davut Özdal şiiri üzerine bir eleştiri kaleme aldı. Sadık Koç, Ayşe Büşra Erkeç’in son kitabını mercek altına aldı. Ömer Yalçınova Mizancı Murad’dan Mithat Cemal’e Osmanlı romanındaki İstanbul’ları titiz bir incelemeyle ele aldı. Mesut Bostan, René Girard’ın Türkçe’ye çevrilen Dostoyevski kitabını işledi.

Hakan Arslanbenzer’in Mülahazat Defteri’nde bu ay TYB’nin “en iyi on iki şiir”i, Osmanlı tarihçiliğinin İngilizce merkezli oluşu, Paul de Man ve şiir kuramı meselesi, son olarak medyada yayılan cihad-demokrasi ikiliği yer buluyor.

Murat Küçükçifçi, uzun bir yazıyla İslamcılıkla itikadi popülizmin kesişme hatlarını kelam tarihi üzerinden açımlıyor. Sadık Koç, Nurettin Topçu’nun Yarınki Türkiye kitabı üzerinden günümüzün “Yeni Türkiye” söylemine bakış sunuyor.