Fazla kilolarını bisiklet sürerek verdi

Fazla kilolarını bisiklet sürerek verdi


Antalya'da kilosu 133'e ulaşan Osman Koç, günde 80-90 kilometre bisiklet kullanarak hiç diyet yapmadan 8 ayda 41 kilo vermeyi başardı
- Koç:
- "Herkese bisiklete binmeyi tavsiye ediyorum. Bisiklet olmasaydı bu kadar kısa sürede sağlıklı bir şekilde kilo veremezdim"

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇİN - 21 yaşındaki Osman Koç, günde 80-90 kilometre bisiklete binerek 8 ayda 133 kilodan 92 kiloya düştü.

Antalya'da yaşayan mermer ustası Osman Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğuştan kilolu olduğunu söyledi. Yaşıtlarına göre her zaman kilosunun fazla olduğunu dile getiren Koç, okula gittikten sonra bunun sıkıntılarını daha fazla yaşamaya başladığını belirtti.

Sosyal çevresinde de sıkıntılar yaşadığını anlatan Koç, 20 yaşına girdiğinde 130'lu kilolara ulaştığını kaydetti. Günde ortalama 4 ekmek, her hafta en az 2 kilo tatlı yediğini ifade eden Koç, sürekli fast food tarzı beslendiğini, doyum hissini hiç yaşamadığını vurguladı.

- Günde 80-90 kilometre bisiklete bindi

Bir gün tartıya çıktığında 133 kiloyu görünce zayıflamaya karar verdiğine işaret eden Koç, şöyle konuştu:

"Arkadaş çevrem ve ailem zayıflamam için baskı yapıyordu. Zayıflamaya karar verdim ancak ameliyat olmak istemiyordum. Daha önce ara sıra bindiğim bisiklete daha sık binmeye başladım. Günde 80-90 kilometre bisiklet sürdüm. Hafta sonu kentteki bisiklet topluluklarının turlarına katıldım. Böylece hızla kilo vermeye başladım. Hiç diyet yapmadan 8 ayda 41 kilo verdim, 133 kilodan 92 kiloya düştüm." 

- Hedefi 75 kiloya inmek

Koç, 17 kilo daha verip 75 kiloya inmeyi hedeflediğinin altını çizerek, "Herkese bisiklete binmeyi tavsiye ediyorum. Bisiklet olmasaydı bu kadar kısa sürede sağlıklı bir şekilde kilo veremezdim" dedi.

Her şeyi bisiklete borçlu olduğunu dile getiren Koç, bisikleti artık bir parçası gibi hissettiğini söyledi. Önceki fotoğraflarını görenlerin (Bu sen misin) diye sorduklarını belirten Koç, "Ben bile bazen kendimi tanıyamıyorum" ifadesini kullandı.

Kilo verdikten sonra daha sosyal bir insan haline geldiğini vurgulayan Koç, zayıflamasıyla kız arkadaşlarının kendisine karşı davranışlarının değiştiğini kaydetti. Koç, zayıflamasını sağlayan bisiklet sporunda profesyonel bir şekilde ilgilenmek istediğini sözlerine ekledi.