Federasyondan Konyaspor'a destek sözü!

Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Konyaspor’un bisiklet takımı kurması durumunda federasyon olarak kulübe destek olacaklarını dile getirdi
Federasyondan Konyaspor'a destek sözü!

Atiker Konyaspor Kulübü, profesyonel bir bisiklet takımı kurmayı hedefliyor. Ciddi maliyet gerektiren bu plan gerçekleşirse Bisiklet Federasyonu ve Salcano da Konyaspor'a destek olacak. Yeni Haber’e konuşan Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Konya’nın ata sporunun bisiklet olduğunu ve bu konuda Konyaspor’un takım kurması durumunda federasyon olarak destek olmak istediklerini ifade etti.

KONYA, 700 MİLYON HANEYE GİRDİ
Geride kalan Cumhurbaşkanlığı turunu da değerlendiren Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, ‘Tur, 54 yıl sonra ilk defa Konya’dan start aldı. İl protokolünün yer aldığı ve yaklaşık bin 200 polisin eşlik ettiği turda herkes üzerine düşen görevi yaptı. Konyalılar da en başından beri turumuza destek oldu. Konya’mız, canlı yayınlar sayesinde 700 milyon haneye girerken, ortalama 2 milyar 100 bin kişiye ulaştı. Şehrimizin doğal ve kültürel güzelliklerini dünyaya tanıtma şansımız oldu’ dedi.  

‘ÜLKEMİZİN HER TARAFINI TANITACAĞIZ’
Ülkemizi tanıtmak için ellerinden geleni yapmak istediklerini aktaran Erol Küçükbakırcı, ‘Bisiklet Federasyonu olarak ülkemizin her tarafını tanıtmak için çabalayacağız. Her yıl farklı parkurlarda, farklı bölgelerde yarışlar düzenleyeceğiz. Alışılageldik yerlerden ziyade yeni yerler göstereceğiz. Keşfedilmemiş o kadar çok doğal güzelliğimiz var ki onları dünyaya sunmak için etaplar düzenleyeceğiz’ diye konuştu.  

erol-kucukbakirci.jpg

‘TARİHİ KİŞİLİKLERE ÖNEM VERİYORUZ’
Tarihi kişiliklere önem verdiğini dile getiren Küçükbakırcı, ‘Tur başlamadan önce de dillere pelesenk olmuştu ‘Selçuklu’nun başkentinden Osmanlı’nın başkentine koşacağız’ diye. Aynen öyle de oldu. İstanbul’a ulaşırken her şehre farklı etap isimleri koyduk. Mevlana, Seyit Onbaşı ve Çakabey gibi... Kamuoyundan da çok takdir gördü. Önümüzdeki yıllarda da buna benzer isimler göreceğiz’ ifadelerini kullandı.

YENİDEN YAPILANMA SİNYALİ VERDİ
TUR 2018’de başarılı olamadıklarını bildiren Küçükbakırcı, şunları kaydetti: ‘Özeleştiri yapacak olursak, 54. Cumhurbaşkanlığı turunda başarılı olamadık. Sporcularımız iyi yönetilemedi. Bizim antrenörlerimizin bilgileri ve donanımları yetersiz kaldı. Federasyon olarak her türlü desteği vermemize rağmen etap kazanamamamız bizi derinden yaraladı. Bisiklet Federasyonu olarak milli takımda yeniden yapılanmaya gideceğiz. Yol ve Dağ Bisikleti’nin başına yabancı hocalar getireceğiz. Bizim sporcularımız, artık Fransa Turu’nu kazanacak potansiyele gelmeli.’
Veli Özkan / Konya Yeni Haber