Felakete ramak kaldı!

Ankara yolunda buzlanma ve sis nedeniyle dün sabah saatlerinde farklı noktalarda birçok aracın karıştığı zincirleme trafik kazaları gerçekleşti. Eğer Organize Sanayi bölgesindeki yoğunluğa çözüm bulunamazsa bu kaza son olmayacak! 
Felakete ramak kaldı!

Ankara yolunda buzlanma ve sis nedeniyle dün sabah saatlerinde farklı noktalarda birçok aracın karıştığı zincirleme trafik kazaları gerçekleşti. Kazalarında 38 kişi yaralanırken Ankara yolu uzun bir süre trafiğe kapandı. Her gün neredeyse 70 bin kişinin oluşturduğu trafik yoğunluğuna buzlanma ve yoğun siste eklenince felaket adeta geliyorum dedi. Eğer Organize Sanayi bölgesindeki yoğunluğa çözüm bulunamazsa bu kaza son olmayacak! 

zincirleme-kaza--(3).jpg

Gizli buzlanma ve sis Ankara yolunda 38 kişinin yaralandığı zincirleme trafik kazalarına neden oldu. Konya-Ankara karayolu ASTİM Sanayi sitesi yakını ve bu yolu İstanbul Çevreyolu'na yoluna bağlayan Aliya İzzet Begoviç Caddesi'nde, yoğun sis ve buzlanma nedeniyle, aralarında belediye otobüsü ve işçi servis araçlarının da bulunduğu 40'tan fazla aracın karıştığı birçok zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kaza nedeniyle caddenin Ankara'ya gidiş istikameti ulaşıma kapanırken, olay yerine sevk edilen kurtarıcıların çalışmasının ardından cadde trafiğe açıldı.

ramazan-erkus--(1)-001.jpg

BİR AN ÖNCE RAYLI SİSTEME GEÇİLMELİ

Konya Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir işletmenin sahibi olarak sanayi bölgelerine ulaşımın sıkıntısını 5 yıl önce dile getirdiklerini ifade eden Erkon Döküm Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkuş, “Ankara yolu ile ilgili olarak Organize Sanayi Bölgeleri işletme sahipleri, çalışanları ve gelen ziyaretçilerin daha rahat ve güvenilir bir şekilde ulaşması için bundan 5 yıl önce bu bölgenin ulaşımı ile ilgili projelerin hızlandırılması gerektiğini yerel yöneticilerimize de iletmiştik.  Bu bölgenin ulaşım sorununun hafif raylı sistem ya da tramvay ile çözülebileceğini dile getirdik. Şehirde yaşayan herkes böyle bir ihtiyacın farkında. O günden bu güne bu konu ile alakalı olarak kayda değer bir gelişme yaşanmadı. Tam da Organize sanayi sitelerine raylı sistemin gündeme geldiği şu günlerde Ankara yolunda bu elim kaza yaşandı. Bu konuda herkes konuşuyor ama bugüne kadar hiçbir adım atılmadı. Yerel yöneticilerimiz ve STK’larımız yaşananları sadece seyrediyorlar. Konya’da eğer cesaretli bazı girişimler olsaydı, trafik yoğunluğu biraz daha azalacağından bu kaza daha hafif bir şekilde atlatılabilirdi. Birçok servis aracına ihtiyacına gerek kalmaz, raylı sistemle sanayilere ulaşım çözülmüş olurdu.” dedi.

zincirleme-kaza--(1).jpg

RAYLI SİSTEM İÇİN DAHA FAZLA GEÇ KALINMAMALI

Sanayi tesislerine ulaşım ile ilgili olarak gerekli çalışmaların bir an önce yapılması gerektiğini aktaran Erkuş, “Sanayi tesisleri yapıyor, özel organize siteleri kuruyoruz ancak bu sanayilerde çalışacak insanların ulaşımlarının nasıl sağlanacağını düşünmüyoruz. Organize sanayi bölgelerinin merkez ile buluşabilmesi için hafif raylı sistem, banliyö, metro gibi yatırımların ve çalışmaların bir an önce yapılması gerekiyor. Bu konuyu 5 yıl önce dile getirdiğimizde eğer bir adım atılmış olsaydı bugün çok mesafe kat edilmiş olurdu. Tüm bunlara rağmen çok geç kalmış değiliz. Bu konu ile ilgili kişi ve kuruluşların ellerini taşın altına koymaları gerekiyor. Gerekli önlemler alınmış olsaydı bu kaza ve kaos ortamı hiç yaşanmamış olabilirdi.” ifadelerini kullandı.

zincirleme-kaza--(2).jpg
İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ