Felç geçiren eşine "aşkla" bakıyor

Babaeski ilçesinde felç geçirmesi sonucu yatağa mahkum olan eşine özenle bakan Sebahattin Yahşi, çevresinin takdirini topluyor- Yahşi'nin yıllardır eşinden esirgemediği ilgisi, felçli kadını hayata bağlarken, "bir daha yürüyemez" denilen Kadriye Yahşi, tı
Felç geçiren eşine "aşkla" bakıyor

KIRKLARELİ (AA) - ÖZGÜN TİRAN - HİCRAN SÜNGÜ - Babaeski ilçesinde felç geçirmesi sonucu yatağa mahkum olan eşine özenle bakan Sebahattin Yahşi, çevresinin takdirini topluyor.

İşçi emeklisi Sebahattin Yahşi, 1997 yılından bu yana felçli eşinin bakımını ilgiyle yapıyor.

Yahşi'nin yıllardır eşinden esirgemediği ilgisi, felçli kadını hayata bağlarken, "bir daha yürüyemez" denilen Kadriye Yahşi, tıbbı tedavi ve eşinin desteğiyle yeniden yürümeye başladı.

Sebahattin Yahşi'nin ailesine olan ilgisi, yakınlarının da takdirini topluyor.

Kadriye Yahşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin 20 yıldır kendisine ve çocuklarına hem annelik hem babalık yaptığını söyledi.

Yahşi, eşinin desteği ile hayatının ikinci baharını yaşadığını, yaşama yeniden sarıldığını ifade etti.

Eşinin kendisine 20 yıldır özverili bir şekilde baktığını dile getiren Yahşi, "Biz eşimle 1979 yılında İstanbul'da evlendik. Evliliğimizin ardından biri kız iki çocuk dünyaya getirdik. Çocuklarımız ile aşkımız daha da heyecanlandı ve büyüdü. Ben 1997 yılında çocuklarımı okula götürürken yolda felç geçirmişim. Hastanede durumlar kötüye gitti ve benim hastalığım ağırlaştı." diye konuştu.

Eşini kelimelerle ifade edilemeyecek kadar çok sevdiğini anlatan Yahşi, son dört yıldır eşi sayesinde konuşmaya ve yürümeye başladığını söyledi.

Eşinin desteğinin tedavisine önemli katkıda bulunduğunun altını çizen Yahşi, "Aşkımız ile her şeyin üstesinden geldik. Kafa kafaya vererek mücadelemizi aştık. Bu sevgi bizi inanıyorum ki ilerletecek. Allah razı olsun eşimden. Eşim zaman geldi benim bakıcım, eşim, arkadaşım, her şeyim oldu. Beni sağlığıma kavuşturan aşkımız oldu. Bizim aşkımız bir başka. Aşkımız böyle devam etmeseydi ben yok olurdum." şeklinde konuştu.

Sebahattin Yahşi ise eşi ile bir birlerine nasıl destek olduklarını anlattı.

Eşini hastanede yatarken gördüğünde çok üzüldüğünü ifade eden Yahşi, evini satarak eşinin tedavisini özel hastanede sürdürdüğünü belirtti.

Yahşi, "Eşim bana Allah'tan emanet, ona gözüm gibi bakıyorum." dedi.

Doktorların hep ümitsiz olduklarını kendilerine ilettiklerini kaydeden Yahşi, "Eşimle birbirimize olan sevgimiz bizi ayakta tuttu, Allah'ımıza şükürler olsun. 2006 yılında Babaeski'ye gelerek kiraladığımız bir evde yaşamımızı sürdürüyoruz." şeklinde konuştu.


Kaynak: