Felluce'de 12 bin 400 aile evinden oldu

Irak'ın batısındaki Enbar vilayetine bağlı Felluce'den çatışmalar nedeniyle 12 bin 400 ailenin evini terkettiği bildirildi.
Felluce'de 12 bin 400 aile evinden oldu

Irak'ın batısındaki Enbar vilayetine bağlı Felluce'den çatışmalar nedeniyle 12 bin 400 ailenin evini terkettiği bildirildi.

Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı Sözcüsü Settar Nevroz, AA'ya yaptığı açıklamada, "Felluce'den geçtiğimiz hafta 12 bin 400 aile evini terketti. İç göçmen durumuna düşen bu aileler, evine geri dönmeden önce güvenlik güçlerinin kontrolünden geçecek." dedi.

Nevroz, Felluceli iç göçmenlerin evine geri dönmesi için ayrıca çatışmalarda kamu ve özel kurumların mallarına verilen zararın telafisi için lojistik desteğe ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Irak ordusu, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ile Sünni aşiret güçleri Felluce'yi DAEŞ'ten kurtarmak için 23 Mayıs'ta ortak operasyon başlatmıştı. Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, geçen pazartesi günü Irak ordusuna bağlı güvenlik güçleri ve onlara destek veren silahlı gruplar tarafından kontrol altına alınan Felluce kent merkezine giderek, kentin terör örgütü DAEŞ'ten tamamen geri alındığını açıklamıştı.