Felluce'deki çatışmalardan Fırat'ı aşarak kurtuluyorlar

Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Felluce'deki terör örgütü DAEŞ militanlarıyla güvenlik güçleri arasındaki çatışmalardan kaçan aileler, Fırat Nehri'ni geçerek güvenli bölgelere ilerliyor.
Felluce'deki çatışmalardan Fırat'ı aşarak kurtuluyorlar

Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Felluce'deki terör örgütü DAEŞ militanlarıyla güvenlik güçleri arasındaki çatışmalardan kaçan aileler, Fırat Nehri'ni geçerek güvenli bölgelere ilerliyor.

Aralarında kadın, yaşlı ve çocukların da bulunduğu bazı aileler nehri iptidai sallarla geçerken, bazı kişiler de yüzerek kıyıya ulaşıyor.

Aileler, ordu tarafından kurtarılan Garma'daki bir okul ve hükümet tarafından kurulan iki ayrı çadır kente yerleştirildi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Irak Temsilcisi Peter Hawkins, terör örgütü DAEŞ'e karşı operasyonların sürdüğü Felluce'de, çocukların birtakım tehlikelere maruz kaldığı, kentteki gıda stoklarının da bitmek üzere olduğu uyarısında bulunmuştu.

Ordu güçleri, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ve Sünni aşiret güçleri, 2014'ten bu yana terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunan Enbar vilayetine bağlı Felluce'yi geri almak amacıyla 23 Mayıs'ta ortak operasyon başlatmıştı.

Felluce'de 20 bini çocuk olmak üzere yaklaşık 50 bin sivilin mahsur kaldığı ifade ediliyor.