Ali Pay

Ali Pay

Fener alayı kutlamaları devam ediyor

Fener alayı kutlamaları devam ediyor

Konyaspor Kulübü, Cumartesi akşamı oynanan Fenerbahçe karşılaşmasını yönetimin ahde vefa projesine yönelik çalışmalarında eski futbolcusu forvet Branimir Poljac’ı Konya’ya getirerek hem gönül aldı hem de herkese örnek oldu. Poljaç ise tribünleri selamlayarak, tribünler ise Poljac’ı alkışlayarak sevgi gösterisinde bulundu. Green-White grubundan Sedat Ertürk, Okan Tunç, Ramazan Özbek,      Mehmet Aytaç Poljac yüz maskelerini taraftara dağıttı. Bu kardeşlerimizi Konya’nın vefa borcunu ödemelerine katkıda bulundukları için teşekkür ederiz.

Maça gelince, Konyaspor maça hızlı bir başlangıç yaparak Ömer Ali’nin sağ taraftan getirdiği topu Rangelov düzgün bir vuruşla Konyaspor’u 1-0 öne geçirdi. Golden sonra mutlak galibiyete ihtiyacı olan Fenerbahçe, yeşil beyazlıların kalesini baskı altına almaya çalıştı. Konyasporlu futbolcular kendi yarı sahasında dar alanda pas yaparak bu baskıyı atlatmaya çalıştı. Vukovic’in çizgiden çıkardığı pozisyon Konya adına büyük şanstı. Fenerbahçe aradığı gölü 41. Dakikada Volkan Şen’in verdiği pasta ters ayakta yakaladı. Başarılı kaleci Serkan Kırıntılı’yı Fernando ile geçti.

 İlk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci yarı ilk 15 dakika Fenerbahçe baskısı altında geçti. Bu dakikadan sonra Konyaspor baskıyı kırarak atak geliştirmeye çalıştı. Fenerbahçe teknik direktöre Pereira sahanın en iyisi Volkan Şen’i oyundan alarak Aykut Kocaman’ın işini kolaylaştırdı. Hemen Aykut hoca maçı kazanmak adına hamleler yaparak oyuncu değişikliğine gitti. Oyun üstünlüğünü eline alan Konyaspor Fenerbahçe kalesine daha sık gitmeye başladı. Yine Ömer Ali’nin sağ kanattan ortaladığı topu kafayla indiren Bajıc’ın topunu iki hamlede kontrol eden Ali Çamdalı belki de Fenerbahçe’yi şampiyonluktan edecek olan gölü ağalara gönderdi. Konyaspor Fenerbahçe’yi 2-1 yenerek hem yenilmezlik rekoruna devam etti hem de UEFA yolunda büyük avantaj elde etti.

Maçın hakemi Cüneyt Çakır’a gelince ilk 60 dakika gördüğünü çalan bir hakem son 30 dakika ise takdir haklarını Fenerbahçe lehine çalan bir hakem görüntüsü verdi.

Maçın 17. Dakikasında Ömer Ali’ye yapmış olduğu topu göğsüne vurarak büyük bir hata yapan Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereire’yı tribüne göndermemesi UEFA üst klasman hakemine yakışmadı. Pereira’nın bu hareketle de ayrıca, Teknik adam olarak Fenerbahçe’den sonra bir takım bulamaması durumun da boş kalmayacağı hiçbir şey olmasa da en azından top toplayıcılıkla bundan sonraki futbol kariyerine devam edeceğini düşünüyorum. 

Cüneyt Çakır, Volkan Şen’in oyundan çıkmasından sonra yedek kulübesine giderken Konyaspor taraftarıyla tartışmasına sarı kart çıkarmaması da ona yakışmayan bir başka karar oldu.

Çakır’ın bu yanlı görüntüsü dikkatlerden kaçmadı.

Her şeye rağmen bu galibiyet hem Aykut Kocaman’ın üzerindeki haksız yere yapılan dedikoduları hem de “Fener Alayı” kutlamalarını uzatan Konyasporlu futbolcuları tebrik ediyorum.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Pay Arşivi
SON YAZILAR