Fenerbahçe, 5. kez gruplara kalmak için sahada

- UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda yarın 3-0 kazandığı ilk maçın rövanşında İsviçre'de Grasshoppers'a konuk olacak sarı-lacivertliler, 5. kez bu organizasyonda gruplara kalmayı hedefliyor
Fenerbahçe, 5. kez gruplara kalmak için sahada

 

İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda yarın 3-0 kazandığı ilk maçın rövanşında İsviçre'nin Grasshoppers takımı karşısında tur arayacak.

Geçen hafta Ülker Stadı'nda rakibini farklı mağlup ederek tur için büyük avantaj yakalayan sarı-lacivertliler, 3-0'lık skorun getirdiği rahatlıkla sahaya çıkacak.

Spor Toto Süper Lig'e Medipol Başakşehir yenilgisiyle başlayan Fenerbahçe, İsviçre deplasmanından istediği skorla dönerek moral bulmak istiyor.

Sarı-lacivertliler, yarın galip gelmesi ya da berabere kalmasının yanı sıra gol atması durumunda her türlü 3 farklı yenilgi de dahil, tur atlayan taraf olacak. Maç Grasshoppers'ın 3-0 üstünlüğüyle sona ererse, müsabakada on beşer dakikalık iki uzatma devresi oynanacak. Uzatmalarda da gol olmazsa tur atlayan ekibi seri penaltı atışları belirleyecek.

Grasshoppers ile Fenerbahçe arasında Zürih şehrindeki Letzigrund Stadı'nda TSİ 20.00'de oynanacak rövanş maçını Hollanda Futbol Federasyonundan Danny Makkelie yönetecek.

 

- Gruplarda 5. kez yer alacak

 

Fenerbahçe, Grasshoppers'ı elemesi durumunda UEFA Avrupa Ligi (UEFA Kupası dahil) gruplarına 5. kez katılacak.

Sistem değişikliğine gidilerek 2004-2005 sezonundan itibaren ilk tur yerine grup aşamasına geçilen organizasyonda sarı-lacivertli takım, daha önce 4 kez mücadele etti.

Fenerbahçe, 2005-2006, 2009-2010, 2012-2013 ve 2015-2016 sezonlarında yer aldığı gruplardan üst tura çıkmayı başarmıştı.

 

- Alper cezasını tamamladı

 

Fenerbahçe'de Alper Potuk cezasını tamamladığı için Grasshoppers karşısında forma giyebilecek.

Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Braga karşısında gördüğü kırmızı kart nedeniyle UEFA tarafından 3 maç ceza alan Alper, iki Monaco ve ilk Grasshoppers maçında oynamayarak cezasını çekti.

Alper, teknik direktör Dick Advocaat'ın şans vermesi durumunda 3 maç sonra Avrupa'da formasına kavuşacak.

Sarı-lacivertlilerde 30 Eylül'e kadar Avrupa kupalarındaki cezası bulunan Volkan Şen ise rövanşta sahada olamayacak. Fenerbahçe'de sakatlığı devam eden Josef de Souza'nın da forma giymesi beklenmiyor.

 

Kaynak: