'Fenerbahçe maçıyla takımın kendine olan inancı gelişti'

Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink, Fenerbahçe karşılaşmasında takımın iyi oyununun kırılma anı olduğunu söyledi.
'Fenerbahçe maçıyla takımın kendine olan inancı gelişti'

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, sarı-kırmızılı ekibin başına geçtikten sonraki ilk 3 maçın hayal kırıklığı olduğunu belirterek, Fenerbahçe karşılaşmasında takımın iyi oyununun kırılma anı olduğunu söyledi.

Kulüp televizyonunda bir programa katılan Riekerink, "Öncelikle başlangıç dönemi kötü oldu. İlk maç Eskişehirspor 10 eksiğimiz vardı. Rizespor maçında son dakika gol yedik. Daha sonra Antalyaspor maçını kazanamadık. Benim için bu 3 karşılaşma hayal kırıklığıydı. Kırılma anı Fenerbahçe maçı oldu. Orada iyi bir futbol sergiledik. Takımın kendine olan inancı gelişti." diye konuştu.

Sarı-kırmızılı takımın altyapısında tespit ettiği eksikliklerin çözülmesine yoğunlaşacağını ifade eden Hollandalı futbol adamı, "Kulübün sağlam bir akademi sistemi var. Genç oyuncular üstüne koyarak devam etti. Altyapıdan A takıma daha fazla oyuncu gelmesi için çalışacağız. Şampiyonluklardan önce A takıma çıkardığımız oyuncular daha önemli. " değerlendirmesinde bulundu.

Spor Toto Süper Lig'de Hollanda'ya nazaran daha çok deneyimli oyuncuların yer aldığını kaydeden Riekerink, Türkiye'nin kaliteli bir lige sahip olduğunu kaydetti.