Fenerbahçe mezarlıkta maç yapmış!

Fenerbahçe mezarlıkta maç yapmış!

Fenerbahçe'nin dün akşam Sheffiel United ile Bramall Lane stadın oynadığı maç sonrasında çıkan bir haber duyanları şoka uğrattı. Sarı-Lacivertliler'in hazırlık maçı yaptığı Bramall stadı aynı zamanda mezarlık olarak kullanılıyormuş! Ancak Fenerbahçeli futbolcuların konsantresi bozulmasın diye maç öncesi bu durum söylenmemiş...

 

Stadın altına Sheffield taraftarlarının vasiyetleri üzerine, cesetleri yakılıyor, çukurlar kazılarak külleri stada gömülüyor. Fenerbahçeli futbolculara etkilenmesinler diye maçtan önce mezarlıkta top oynayacakları söylenmedi.

Bilgileri alan muhabir Fenerbahçe ile Sheffield United arasında oynanan maçın detaylarını paylaştı, "Duyunca şaşırdım. İnanamadım. 2-3 ayrı kişiye sordum. Hepsi aynı şeyi anlattı. F.Bahçe'nin dün gece maç oynadığı Sheffield'ın stadı Bramall Lane'in üstü çim, altı ise mezarlık."

Stat ile F.Bahçe'nin kamp yaptığı otel yan yana. Ersun Yanal maç öncesinde Sheffield'lı yöneticilerle yürüyerek stada gittik. Çimlerin üzerinde gezinen Yanal çimleri beğenmedi. Sheffiled'ın Türk yöneticisi Selahattin Baki, muhabirin kulağında eğilerek, "Şu anda bastığım çimlerin altı mezarlıkla dolu" dedi.

 

Müdür anne ve babasını gömmüş!

Bramall Lane'in yanında müze var. Müze müdürünün babası ile annesinin de statta gömülü olduğunu öğrenildi. Sheffield'ın 30 Nisan 1985'te açılan stadı Bramall Lane'in nasıl mezarlık ise şöyle ifade edilmiş;

 

Üstelik statta gömülmek bedava!

Sheffield'ın kulübünü seven onunla yaşayan çok koyu taraftarları varmış. Bunlar da ölmeden önce "Beni Sheffield Stadı'na gömün" diye vasiyette bulunurlarmış. Ölenlerin cesetleri yakılıyor, daha sonra zemine çukurlar kazılarak külleri orada toprağa veriliyormuş. Zeminin tamamı ölülerin külleri ile dolu imiş. Hatta kale arkasının yanlarına da geçmiş. Üstelik mezarlar bedava, para ile değil.

Sheffield'lı yöneticiler önümüzdeki günlerde bozulan zemini bakıma alacak. Hem yeni çim yapacaklar hem de boş olan mezar alanlarını işaretleyeceklermiş. Bramall Lane'e gömülmek isteyen kişilerin külleri, çimlerin en az 20 santim altında imiş.

 

Aziz Yıldırım da mezarlık yaptırsın!

Sheffiled'ın Türk yöneticisi Selahattin Baki hem de tribünden gelen Fenerbahçeli. Baki şunları söyledi "Keşke bizim başkanımız Aziz Yıldırım da Fenerbahçeliler'in gömüleceği bir Fenerbahçe mezarlığı yapsa. Benden hazırlatması."