Fenerbahçe'den '3 Temmuz' açıklaması

Fenerbahçe Kulübü, 3 Temmuz 2011'de başlatılan "futbolda şike" iddialarını konu olacağı soruşturma ve dava sürecinin 5. yıl dönümünde özellikle dün sosyal medyada yapılan yorumlara karşı sert bir açıklama yaptı.
Fenerbahçe'den '3 Temmuz' açıklaması

Fenerbahçe Kulübü, 3 Temmuz 2011'de başlatılan "futbolda şike" iddialarını konu olacağı soruşturma ve dava sürecinin 5. yıl dönümünde özellikle dün sosyal medyada yapılan yorumlara karşı sert bir açıklama yaptı.

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, söz konusu süreçte Fenerbahçe Kulübünün canına kast edildiği savunularak, şu ifadelere yer verildi:

"Fenerbahçe Kulübünün canına kast eden failler bellidir: İllegal devlet yapılanması, bu yapılanmayı kendi çıkarları için kullananlar ve bu yapıya sadece takım fanatizmi ile alkış tutanlar. Bu noktada memnuniyetle ifade etmek isteriz ki, bugün devlet erkinin kendisi de Fenerbahçe Kulübünün canına kast edenlerin illegal devlet yapılanması olduğu hususunda hem fikirdir. Devlet içinde etkin görev yapan ve fakat takım fanatizmi uğruna bu konuda yalpa yapanlar, illegal devlet yapılanmasının meşrulaşması için bu yapıya destek verdiklerini, Türkiye Cumhuriyetinin mahkemeleri tarafından silahlı terör örgütü şeklinde tasnif edilen bu yapıya yardım ve yataklık yaptıklarını artık anlamalıdır. Bu kişilere bu düşünce içinde olmaları halinde devletin önemli makamlarının emanet edilmeyeceği, bilinçsizce yapmakta olduklarının, illegal yapının değirmenine su taşımak olduğu kendilerine hatırlatılmalıdır."

Sarı-lacivertli camianın 3 Temmuz 2011 sabahından beri kendilerini hedef alan illegal yapıya karşı mücadele ettiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Batan gemilerini kurtarmak gayreti ile illegal yapıya karşı sürdürülen devlet mücadelesinden yana tavır takınmış gibi görünen ve en üst düzey devlet yetkilileri önünde bu şekilde beyanlarda bulunan bazı spor kulüpleri yönetimleri, buldukları ilk fırsatta illegal yapıyı meşrulaştırma gayretine girmekte ve bu şekilde gerçek düşüncelerini ortaya koymaktadır. Bilinmelidir ki illegal yapıya karşı yürütülen mücadeleyi ilk fırsatta satan ve devleti arkadan vuran da bu iki yüzlü kulüp yönetimleri olacaklardır. Fenerbahçe Kulübü, camiası ve taraftarları 3 Temmuz sabahından beri bu illegal güçle, bu gücü kullananlarla ve bunları alkışlayanlar ile samimi ve kararlı bir ölüm kalım mücadelesi içindedir. Bu mücadele, aynı zamanda devletin bekası içindir. İllegal yapı mensupları, bunları halen kullananlar ve alkış tutanlar bilmelidir ki bizler bu uğurda sonunda ölmeye bile hazır bir kararlılıktayız."

Yeniden yargılama sürecinde "şike davasında" sarı-lacivertli kulüp mensuplarının hepsinin beraat ettiği hatırlatılan açıklamada, davayı başlatan kişiler hakkında suç duyurusu bulunulduğu belirtildi.

Açıklamada, 3 Temmuz 2011'de başlayan soruşturmayı yapan savcının ve duruşma heyetinin görevlerinden açığa alındığı aktarılırken, "Bu illegal yapının tüm kumpas senaryoları tek tek ortaya çıkmış, mensupları deşifre edilmiş iken bu yapının yaptığı tüm soruşturmaları örgütsel faaliyet olarak görüp, 3 Temmuz'u bunun dışında tutmak açıkça ahmaklıktır. Kendisini 'kuzey' diye pozisyonlayan kulüp, yeniden yargılama sürecinde, mahkemenin, sahte delil ve kumpas olgusunu, söz konusu yargılama sürecinde henüz ortada maddi vakıayı ispata yarar bir yargısal karar olmadığından karara bağlamamış olduğu gerçeğini, kendi kamuoyundan demagoji yapmak suretiyle saklamaktadır. Keza, bu kulübün, UEFA nezdinde yapmış olduğu başvuruların ve taleplerin UEFA yargı organları tarafından tamamen reddedilmesi üzerine CAS önünde dava açıldığı gerçeğini de kendi kamuoyu ile paylaşmalıdır." denildi.

Sarı-lacivertli kulübün açıklaması şu ifadelerle sona erdi:

"Bu vesile ile kendi şahsi menfaatleri, küçük ve ucuz çıkarları uğruna, devleti illegal yapıya satmaktan bile çekinmeyen iki yüzlü kişi ve kurumları illegal devlet yapılanması konusunda açık tavır takınmaya, bu hususa ilişkin niyet ve düşünceleri ile ilgili açıklama yapmaya davet ediyoruz. Bizi soracak olursanız bir kez daha size hatırlatalım biz hep buradayız."